Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 24, 21:42

Csirketorta - melegen és hidegen is finom

csirketorta

HOZZÁVALÓK

8-10 kisebb szelet csirkemell-szelet,
só, 
bors, 
2 egész tojás,
liszt, 
trappista sajt és füstölt sajt,
1-2 csomag bacon szalonna

ELKÉSZÍTÉS

Egy közepes méretű, mély jénai tálat kibélelünk baconnel úgy, hogy a szalonna csíkok szorosan összeérjenek és kilógjanak a tálból.

A csirkemelleket besózzuk-borsozzuk ,majd először lisztbe forgatjuk, és a tojásba mártjuk.(nem kell lecsepegtetni).

A húsokat elkezdjük leraknia baconnel kibélelt tál aljára, vastagon megszórjuk a kétféle sajttal. Megint egy réteg hús, majd sajt következik, és így tovább.

Nem szabad teljesen teleraknia tálat, mert a baconből kisült zsír kifolyhat.

A végén ráhajtjuk a bacon kilógó részét az utolsó sajtrétegre. Lefóliázzuk és 180 fokos sütőbe tesszük.

Sokáig kell sütni, addig amíg a bacon pirosra nem sül. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd borítsuk ki egy nagyobb tányérra. Gyönyörű torta formája lesz és úgy is kell felszeletelni. Hidegen is Nagyon finom. Bármilyen köretet készíthetünk hozzá.

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280