Emeletes élvezet – Sütés nélküli finomság, lehűtve a legfinomabb.
- Írta: Bodnár Zsolt
- Közzétéve Olvasóink küldték
Az “emeletes élvezet” egy olyan mennyeien krémes és ízletes finomság, amelyet könnyedén, sütés nélkül lehet elkészíteni.
Hozzávalók:
1 réteg: 30dkg darált keksz(1-2ek a tepsi aljába), 5dkg vaj, 5dkg porcukor
2 réteg: 5-6ek sárgabaracklekvár,
3 réteg: 25dkg túró, 4ek porcukor, 2cs vaníliás cukor, 2,5 dl tejszín
4 réteg: 2cs vaníliás puding, 5ek cukor, 8dl tej
5 réteg: 3,5 dl tejszínhab(hulala)
Az első réteg egy kekszes összegyúrt massza, a kekszet a cukorral, a vajjal és tejjel összegyúrjuk, annyi tejet adagolunk hozzá, hogy egy jó linzer állagú masszát kapjunk.
Egy tepsit (38×22)megszórunk száraz keksszel (ha szeleteljük így nem ragad le) és a masszánkat eldolgozzuk egyenletesen rajta, jöhet a következő réteg egy vékony sárgabarack lekvár.
Erre egy tejszínes túrós réteg, a túrót a cukrokkal összekeverem, majd a kemény habbá vert tejszínhabot összeforgatom a túrós krémmel.
A negyedik réteg egy főzött vanília pudingos krém (az eredeti recept hideg puding krémmel készült, de én főzöttet szoktam használni), a legfelső réteg egy kemény habbá vert tejszínhab, lehetőleg olyat használjunk aminek van tartása, végül a tetejére csokoládét reszelek.
Tényleg egy nagyon könnyen elkészíthető.és egy finom sütemény, úgy szerintem valóban finomabb, ha egy vékony könnyű kakaós piskótát sütünk alá, de így is tökéletes.
forrás:ditta84