Fűszeres céklalekvár
- Írta: Kiss Ambrus Ilona
- Közzétéve Olvasóink küldték
Hozzávalók:
50 dkg cékla
1 dl vörösborecet
4 dl almalé
4-5 szem szegfűszeg
1 db egész fahéj
1 teáskanál őrölt kömény
2 db babérlevél
1 db alma
25 dkg cukor
1 teáskanál só
1 csomag lekvárzselésítő (3:1)
Elkészítés:
Főzzük meg az egész céklát, majd hűtsük le, és utána húzzuk le a héját.
Reszeljük le a káposztareszelőn a megtisztított almával együtt és tegyük egy lábasba.
Öntsük hozzá az almalevet, az ecetet, tegyük bele a szegfűszeget, a babért, a kétfelé tört fahéjat, az őrölt köménymagot és a sót. Keverjük hozzá a lekvárzselésítőt, majd tegyük fel főni. Közepes lángon, állandóan kevergetve főzzük 5-6 percig, majd szórjuk bele a cukrot.
Forraljuk még további pár percig, majd töltsük tisztára mosott befőttesüvegekbe.
Zárjuk le azonnal, és állítsuk fejre pár percre, így nem kell tartósítószert használnunk az eltevéséhez.
Forrás:kaldeneker.hu