MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 19:00

Töltött csuka, ahogy Misi szereti

A szombat hajnal a vízparton talált. Háromórányi fagyoskodás után mikor a nap már magasan járt, éppen azon járt az eszem, hogy miért keltem olyan korán amikor is jött az első kapásom. Rövid ideig tartó küzdelem nekem kedvezett, sikeresen szákoltam egy 57 centis 1, 8 kilós csukát. Ismét elkészíthettem kedvenc ételemet, a töltött csukát:

csuka6

Fogunk egy csukát a környékbeli vizekben vagy kapunk ajándékba horgász barátunktól, ismerősünktől.

A fejével együtt megtisztított csukát beirdaljuk. Egy citromnak a levével  bedörzsöljük aztán alaposan fokhagymával is. Fóliába tekerve egy napig állni hagyjuk a hűtőben. Sütés előtt egy órával kivesszük, sózzuk borsozzuk.

Töltelék: 1 fej hagyma, 2  főtt tojás, 2 gomba, kevés füstölt szalonna

csuka3

A hagymát és a gombát a füstölt szalonna zsírján megdinszteljük. Ízlés szerint sóval, borssal, petrezselyemzölddel ízesítjük. Mikor kihűlt hozzáadjuk az apróra vágott főtt tojást egy nyers tojást és ha túl lágy akkor egy kevés zsemlemorzsát.

A tölteléket a csuka hasüregébe töltjük, aztán hústűvel, fogpiszkálóval összetűzzük. A szájába a látvány kedvéért citromot tehetünk.

Zsírozott tepsiben szalonna csíkokon a hasára fektetjük, bacon szalonnával borítjuk, majd 180 fokos sütőben 30-40 percig sütjük. Az utolsó 5 percben kicsit nagyobb hőfokon megpirítjuk!

csuka4

Ajánlott hozzá a krumplipüré vagy friss zöldségsaláta kinek-kinek ízlése szerint.

Egy pohár fehér borral fenséges lakoma.

Bertics Mihály

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280