MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 29, 13:06

Virslivel töltött kifli - 40 perc alatt

Egy egyszerű receptötlet, és ezt a gyorsan elkészíthető ételt amelyet akár egy batyus buliba is elvihetünk.

toltott kifli

Hozzávalók / 4 adag -  32 darabhoz
    50 dkg liszt (finom)
    25 dkg vaj (fagyos vagy margarin)
    1 ek só (csapott)
    1 dl tejföl
    0.5 ek cukor
    2.5 dkg élesztő
    3 db tojássárgája
    80 dkg füstölt virsli (kokték, én normál virslik felét használtam fel))
    10 dkg trappista sajt (reszelt)
    0.5 ek napraforgó olaj ( a kenéshez)

Elkészítés:

A tésztához elmorzsoljuk a lisztben a vajat/margarint, összekeverjük a sóval. A tejfölt meglangyosítjuk, eldolgozzuk a cukorral, az élesztővel és 1 tojássárgájával. A liszthez adjuk, összegyúrjuk, 4 cipót formálunk belőle.

Pihentetés nélkül 20-22 cm átmérőjű korongra nyújtjuk az egyik cipót, átlósan-csillagformán 8 gerezdre vágjuk. A háromszögek alapja felőli tésztarészekre 1-1 (vagy 1 fél virslit) fektetünk, majd a csúcsuk felé haladva szorosan feltekerjük. Sütőpapírral bélelt nagy tepsikre sorakoztatjuk a kifliket, konyharuhával letakarjuk.

A másik 3 cipót a fenti módon formázzuk, megtöltjük, 1/2 órát kelni hagyjuk. A sajtot megreszeljük. Elkeverjük az olajat a maradék 2 tojássárgájában, megkenjük vele a kiflik tetejét, és megszórjuk a reszelt sajttal.

Betesszük a tepsiket az előmelegített sütőbe, és aranysárgára sütjük a kifliket (a tepsiket a a sütés utolsó harmadában megcseréljük), hagyjuk kihűlni. Ketchuppal, mustárral kínáljuk. Frissen az igazi! (nosalty)

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280