Virslivel töltött kifli - 40 perc alatt
- Írta: Kiss Ambrus Ilona
- Közzétéve Olvasóink küldték
Egy egyszerű receptötlet, és ezt a gyorsan elkészíthető ételt amelyet akár egy batyus buliba is elvihetünk.
25 dkg vaj (fagyos vagy margarin)
1 ek só (csapott)
2.5 dkg élesztő
3 db tojássárgája
80 dkg füstölt virsli (kokték, én normál virslik felét használtam fel))
10 dkg trappista sajt (reszelt)
0.5 ek napraforgó olaj ( a kenéshez)
Elkészítés:
A tésztához elmorzsoljuk a lisztben a vajat/margarint, összekeverjük a sóval. A tejfölt meglangyosítjuk, eldolgozzuk a cukorral, az élesztővel és 1 tojássárgájával. A liszthez adjuk, összegyúrjuk, 4 cipót formálunk belőle.
Pihentetés nélkül 20-22 cm átmérőjű korongra nyújtjuk az egyik cipót, átlósan-csillagformán 8 gerezdre vágjuk. A háromszögek alapja felőli tésztarészekre 1-1 (vagy 1 fél virslit) fektetünk, majd a csúcsuk felé haladva szorosan feltekerjük. Sütőpapírral bélelt nagy tepsikre sorakoztatjuk a kifliket, konyharuhával letakarjuk.
A másik 3 cipót a fenti módon formázzuk, megtöltjük, 1/2 órát kelni hagyjuk. A sajtot megreszeljük. Elkeverjük az olajat a maradék 2 tojássárgájában, megkenjük vele a kiflik tetejét, és megszórjuk a reszelt sajttal.
Betesszük a tepsiket az előmelegített sütőbe, és aranysárgára sütjük a kifliket (a tepsiket a a sütés utolsó harmadában megcseréljük), hagyjuk kihűlni. Ketchuppal, mustárral kínáljuk. Frissen az igazi! (nosalty)