Vörösáfonya kocsonya
- Írta: Kiss Ambrus Ilona
- Közzétéve Olvasóink küldték
Hozzávalók / 4 adag
1.5 kg vörösáfonya
50 dkg cukor
1.5 dl víz (lehet gyümölcslé)
1 csomag dzsemfix
Elkészítés
Az áfonyát szűrőben megmossuk, lecsöpögtetjük, fél dl vízzel főni tesszük. Addig kavarjuk, amíg levet ereszt. Amikor a szemek kihasadnak, átpasszírozzuk a masszát.
Visszatesszük a lángra, a dzsemfixet elkavarjuk a cukorral és a maradék vízzel. Öntünk hozzá egy keveset az áfonyaléből, majd az egészet hozzáadjuk a forrásban lévő áfonyához.
5 percig főzzük, majd az előkészített üvegekbe töltjük színültig.
Ha kihűlt, az üvegeket lezárjuk, és tehetjük a polcra.
Az üvegeket fontos egészen teletölteni, mert ha kihűl, behúzódik a teteje, amint a fotón is látszik. Ugyanígy elkészítettem dzsemfix nélkül is. Most, 2 nap múlva látom, hogy enyhén kocsonyás. Ezeknek a tetejére tettem egy-egy leheletnyi nátrium-benzoátot.
Elkészítési idő: 15-30 perc
Forrás: nosalty