Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 19, 5:38

Vörösáfonya kocsonya

afonyas almalekvar
Hozzávalók / 4 adag
    1.5 kg vörösáfonya
    50 dkg cukor
    1.5 dl víz (lehet gyümölcslé)
    1 csomag dzsemfix

Elkészítés

Az áfonyát szűrőben megmossuk, lecsöpögtetjük, fél dl vízzel főni tesszük. Addig kavarjuk, amíg levet ereszt. Amikor a szemek kihasadnak, átpasszírozzuk a masszát.

Visszatesszük a lángra, a dzsemfixet elkavarjuk a cukorral és a maradék vízzel. Öntünk hozzá egy keveset az áfonyaléből, majd az egészet hozzáadjuk a forrásban lévő áfonyához.

5 percig főzzük, majd az előkészített üvegekbe töltjük színültig.

Ha kihűlt, az üvegeket lezárjuk, és tehetjük a polcra.

Az üvegeket fontos egészen teletölteni, mert ha kihűl, behúzódik a teteje, amint a fotón is látszik. Ugyanígy elkészítettem dzsemfix nélkül is. Most, 2 nap múlva látom, hogy enyhén kocsonyás. Ezeknek a tetejére tettem egy-egy leheletnyi nátrium-benzoátot.

Elkészítési idő: 15-30 perc 

Forrás: nosalty

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280