Zserbó módra rakott palacsinta recept
- Írta: Kiss Ambrus Ilona
- Közzétéve Olvasóink küldték
A zserbót és a palacsintát is imádjuk. Utóbbit az Édes palacsinta alaprecept szerint készítettem.
Természetesen dióval is készíthető, de az épp elfogyott, mogyoró pedig sok termett a kertben, így lett ez az egyik fő hozzávaló.
Hozzávalók / 6 adag
8 db édes palacsinta
10 dkg darált törökmogyoró
1 kis ü (bébiételes) Gyümölcsdarabos meggydzsem
pár ek nutella
1 marék durvára vágott törökmogyoró
Elkészítés
A palacsintákat kisütjük.
A mogyorót ledaráljuk, a díszítéshez valót pedig durvára vágjuk.
Egy nagyobb tányérra elkezdjük rétegezni a palacsintákat úgy, hogy először egy palacsinta, rá dzsem, azt megszórjuk a darált mogyoróval, rá egy palacsinta, azt megkenjük 1 ek nutellával, majd ismét palacsinta.
Ezt addig folytatjuk, míg van palacsinta.
A tetejét megkenjük nutellával, és megszórjuk a durvára vágott mogyoróval.
Forrás: nosalty.hu