Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 20, 12:56

Olgi nagyi receptjei: Burgonyás fánk

burgonyas fank

Hozzávalók: 4 db közepes burgonya, 35dkg liszt, 1 db tojás+1 sárgája, 1 ek tejföl, 2 dkg friss élesztő+fél deci tej+1 kk cuk, Csipet só, 1 kk kacsa zsír, Pálmaolaj a sütéshez.

A burgonyát héjastól megfőzzük, sós vízben, hámozás után krumplinyomón átpasszírozzuk. Az élesztőt a langyos tejben a cukorral elő futtatjuk.

A liszthez hozzá adjuk az áttört burgonyát, a tojást az élesztőt, a zsírt, a tejfölt, a sót. Összegyúrjuk, ha lágy lisztet, ha kemény még tejet teszünk hozzá. Ez mindig a burgonya keményítő tartalmától függ.

Fél órát kelesztjük. Másfél ujjnyira kinyújtjuk, szaggatjuk, és újból kelesztjük 20 percet. Forró olajban, előbb fedő alatt, majd megfordítva a nélkül szép aranysárgára sül.

Gyönyörű szalagos fánkunk lesz. Lekvárral fogyasztjuk.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280