Logo

Gyuri kifli - elkészítés lépésenként fotóval Olgi nagyitól

A nyáron egy volt, általános iskolai osztályom, osztálytalálkozót szervezett, de, nem volt nekik elég az egész napos találkozó, egy hónap múlva nálam, szalonna sütésre gyülekeztek.

gyuri9

Batyus kis találkozás volt, mindenki hozott valamit, a lányok édeset, töltött káposztát, fiuk, pizzát, sósat, üdítőt, ki mit gondolt. Balogh Gyurim felesége Katika, ezt a kiflit küldte. Még meleg volt mikor hozta, és mivel mindenkinek nagyon ízlett, elkértük a receptet.

Ma ki is próbáltam, egy fél adaggal:

Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 evőkanál só, 1 evőkanál cukor, 10 szem édesítőszer /egy pici forró vízzel feloldva/, 1/2 liter tej, 7 dkg élesztő, 2dl olaj

gyuri10

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd 6 részre osztjuk /keleszteni nem kell, egyből lehet elkészíteni/.

1 cipót kör alakra nyújtunk /kb 3 mm vastagra/, és 12 részre vágjuk. 

gyuri11

A cikk vastagabb részére egy kis kanál nagyságú rámát teszünk,(én olvasztott vajjal kentem le a kerek lapot) majd kifli formára feltekerjük.

gyuri12

Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, tojással megkenjük.

gyuri13

Szezámmaggal ,vagy sajttal,megszórjuk, és arany barnára sütjük.

gyuri14

150C°-on 30 perc- légkeverésen sütöttem, nagyon gyorsan elkészül és nagyon finom.

gyuri9

Olgi nagyi fotós saját receptjei itt találhatók: bloggeranyo.blogspot.hu

©2016 Három Határ Hírei. Minden jog fenntartva.