Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 18, 21:08

Olgi nagyi receptjei: Kukorica leves

kukuricalevesA téli farsangi időszak levese,a kukorica leves.

 Őseink még száraz, morzsolt kukoricából készítették. Áztatták egy éjszaka az akác fahamu, lúgos levében. Ilyenkor fontak szőttek és gőzölgött a csikós spóron az édes kukorica leves. Mesék, kedves beszélgetések, történetei tarkították ezeket az estéket. Gyermekként még én is megéltem ezek hangulatát.

A konyha közepén felállított szövőszék csattogása, a guzsalyok kerekének nyikorgása, senkit nem zavart. Több család is együtt szőtt békességben.

Ma már konzervből készül a kukorica leves, a szöveteket, fonalakat is megkapjuk készen, nem kell emberfeletti munkával , kézzel előállítani.

Hozzávalók: kukoricakonzerv, tejszín, 1 ek liszt vagy étkezési keményítőleves, kockasó, 

Galuskához: 1 tojás, Petrezselyem levél(vagy ételízesítő), só,pici  fehér borsliszt

Elkészítés: A kukoricakonzervet 8 dl vízben felfőzzük, hozzáadjuk a leveskockát, ha szükséges még sót. Az evőkanál lisztet elkeverjük kevés tejszínnel, csomómentesre, majd felhígítjuk a többi tejszínnel. Miután felforrt a leves, adjuk hozzá a lisztes tejszínt. Még egyszer felfőzzük.

A galuska elkészítéséhez összekeverjük a hozzávalókat, majd beleszaggatjuk a levesbe. Ha még különlegesebb ízt szeretnénk adni a levesnek, tegyünk bele egy kis chilit is, vagy piros aranyat.

Galuska helyett főzhetünk bele reszelt tésztát, vagy zabpelyhet is. Gyorsan elkészül, egészséges, finom, és különleges leves.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280