Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 19, 19:20

Olgi nagyi receptjei: Márványhabos barackos lepény

barackos lepeny
TÉSZTA
60 dkg liszt, 
10 dkg porcukor, 
4 db tojás, 
10 dkg vaj, 
5 dkg élesztő, 
1 EK tejföl, kevés tej.
A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a kevés cukros tejben megfuttatott élesztőt, a végén a langyos vajat. Kinyújtjuk, nagyobb tepsibe helyezzük, kelesztjü. Közben az őszibarackot meghámozzuk, ujjnyi csíkokra szeleteljük. 10 dkg kristálycukrot karamellizálunk, majd 1.5 dl vízzel felengedjük, jó sűrűre főzzük. 
A barackokat óvatosan beleforgatjuk, átfőzzük, de ne legyen lágy, lecsöpögtetjük, kihűtjük, a megkelt tésztára rakjuk. Forró 180C°-ra előmelegített sütőben, félig megsütjük.
 Ekkor kerül rá a hab.
 
HAB:
A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, fokozatosan adunk hozzá 30 dkg porcukrot, és a leszűrt barack léből 4 EK-al. A tésztára simítjuk, a tetejét som, vagy ribizli lekvárral (de szörppel is lehet) megmárványozzuk. A meleget mérsékelve készre sütjük.
 Nagyon mutatós és pikánsan finom sütemény. 
Szilvával, körtével is készíthető.

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280