Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Sep 23, 16:46

Tíz perces fánk recept

Tíz perces fánk recept, ha egy kis édességre vágysz.

tizpercesfank

Hozzávalók:

1 egész tojás
1,5 dj  tejföl
3 ek porcukor
kb 20-25 dkg liszt
fél csomag sütőpor, egy csipet só

ízlés szerint:

1 tk rumaroma
fél citrom reszelt héja
olaj a sütéshez. 

Az egész tojást a tejföllel és a porcukorral habosra keverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőpot, ízlés szerint a rumaromát, és a citrom reszelt héját, majd az összetevőkből könnyen nyújtható tésztát készítünk.

Lisztezett felületen 1,5 cm vastagra nyújtjuk. Egy közepes méretű, lisztezett pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd forró olajban kisütjük oly módon, mint a hagyományos fánkot.

A kiszaggatott tésztát, beletesszük az olajba, majd 1,5 percig fedő alatt közepes lángon karamellbarnára sütjük  Ezután megfordítjuk az olajban, majd amikor a másik oldala is megsült a kész fánkot szalvétára szedve lecsöpögtetjük.