Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 23, 20:51

Sütőtök krémleves 2. (narancsos) recept

sutotok kremleves2

Story
Chili & Vanilia oldalán találtam ezt a receptet, ami még a kezdetekből való. Annyit tettem hozzá, hogy a végén nem tökmagolajjal, hanem néhány csepp balzsamecettel tálaltam, amitől szerintem még finomabb lett. És persze húsleves- vagy zöldségalaplével finomíthatjuk, de sajnos én még ott nem tartok...

Hozzávalók / 6 adag
    1 kg sütőtök
    1 db burgonya (nagy)
    1 db alma
    1 db vöröshagyma
    3 ek méz
    1 db narancs
    2 db leveskocka (húsleves)
    2 dl habtejszín
    5 dkg vaj
    só ízlés szerint
    bors ízlés szerint
    szerecsendió ízlés szerint
    kakukkfű ízlés szerint (friss)
    1.2 l víz
    6 ek tökmag
   30 csepp balzsamecet (1 adagra/5 csepp)

Elkészítés:

A sütőtököt félbevágjuk, kikaparjuk a belsejét, majd előmelegített sütőben 190 fokon 40-50 perc alatt puhára sütjük.
Amíg a tök sül, előkészítjük a levest. A hagymát felaprítjuk és a kakukkfűvel, meg a vajjal együtt egy nagyobb lábasba tesszük és közepes lángon néhány perc alatt puhára pároljuk. (Fontos, hogy a vajat és a hagymát egyszerre tegyük a lábasba, és ne korábban a vajat, mert a vaj könnyen megég.)
A megüvegesedett hagymára rákanalazzuk a mézet és kicsit karamelizáljuk. Közben a krumplit és az almát felkockázzuk.
Felöntjük vízzel, majd beletesszük a leveskockát, a krumplit, az almát és közepes lángon puhára főzzük.
Amikor a krumpli is megpuhult, levesszük a tűzről és a megsült tök kikapart húsát is hozzáadjuk, majd botmixerrel pürésítjük.
Ezek után ízesítjük: belefacsarjuk a narancs levét, sózzuk, borsozzuk, frissen szerecsendiót reszelünk bele. Végül felöntjük tejszínnel.
Pirított tökmaggal és néhány csepp balzsamecettel tálaljuk.

Forrás: nosalty.hu

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280