Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 25, 14:27

Palóc gulyás

Eddig valahogy kimaradt az életemből ez a leves és nemrég, amikor újdonságra vágytam, már napok óta szemeztem vele, mert sok helyen szembejött velem.

palocgulyas

Itt volt az ideje kipróbálni! Nem csalódtam, nagyon finom! A kaportól olyan üde ízt kap, ami utolérhetetlenné teszi!

Hozzávalók:
    1 kg marha vagy sertéshús
    1 nagyobb fej hagyma
    1-2 gerezd fokhagyma
    olaj
    pirospaprika
    1/2 kg zöldbab
    4 szem burgonya
    3-4 db babérlevél
    egy kisebb csokor kapor
    ételízesítő
    só, bors
    kb. fél doboz tejföl

Elkészítés:
A húst megmossuk és kockázzuk. A hagymát szintén kockára vágjuk és a sóval meghintve aranyszínűre pirítjuk az olajon.
Mielőtt kész lenne, a fokhagymát is beletesszük. Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával és hozzáadjuk a húst, felöntjük vízzel és visszatesszük főni.
Beletesszük a leves kockát, az ételízesítőt, a babért és félpuhára főzzük. Amikor ez megvolt, jöhet bele a zöldbab, és a kapor is.
A vége előtt hozzáadjuk a kockázott burgonyát, borsozzuk és kóstáljuk, ha szükséges után ízesítjük.
Amikor minden elkészült, kevés leveslével kikeverjük a tejfölt és a többi leveshez adjuk. Pár pillanat múlva elzárjuk.
További tejföllel és kaporral díszítve tálaljuk.
Forrás: receptvaros.hu

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280