Polenta recept
- Írta: Kiss Ambrus Ilona
- Közzétéve Olvasóink küldték
Pofonegyszerű köret, előre elkészíthetjük, akár egy nappal is:
csak bedugjuk a sütőbe, felmelegítjük, és tálalásra kész. Jól illik sült húsokhoz, roséra sütött kacsamellhez, libamell confit-hoz.
hozzávalók / 4 adag
100 g kukoricadara
6 dl víz
1 kávéskanál só
2 dkg vaj (diónyi)
elkészítés
A vizet, a sóval és egy kiskanálnyi kukoricadarával (így megelőzhető a csomósodás), felforraljuk. A hőmérsékletet lejjebb vesszük és a kukoricadarát lassan beleöntjük a gyöngyöző vízbe, közben folyamatosan keverjük. 15-20 percig főzzük, folyamatos keverés mellett. Ahogy sűrűsödik a polenta, egyre nagyobb erőkifejtéssel kell keverni.
Egy 30x15 cm-es (vagy hasonló méretű) tepsit kivajazunk, és beleöntjük a forró kását. Néhány percig eltart, míg a polenta elnyeri végső állagát. Késsel is szeletelhetjük, vagy kerek kiszúróval pogácsákat szaggatunk belőle.
Forrás: nosalty.hu