Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 25, 22:11

Polenta recept

polenta

Pofonegyszerű köret, előre elkészíthetjük, akár egy nappal is:

csak bedugjuk a sütőbe, felmelegítjük, és tálalásra kész. Jól illik sült húsokhoz, roséra sütött kacsamellhez, libamell confit-hoz.


hozzávalók / 4 adag

    100 g kukoricadara
    6 dl víz
    1 kávéskanál só
    2 dkg vaj (diónyi)

elkészítés

A vizet, a sóval és egy kiskanálnyi kukoricadarával (így megelőzhető a csomósodás), felforraljuk. A hőmérsékletet lejjebb vesszük és a kukoricadarát lassan beleöntjük a gyöngyöző vízbe, közben folyamatosan keverjük. 15-20 percig főzzük, folyamatos keverés mellett. Ahogy sűrűsödik a polenta, egyre nagyobb erőkifejtéssel kell keverni.

Egy 30x15 cm-es (vagy hasonló méretű) tepsit kivajazunk, és beleöntjük a forró kását. Néhány percig eltart, míg a polenta elnyeri végső állagát. Késsel is szeletelhetjük, vagy kerek kiszúróval pogácsákat szaggatunk belőle.

Forrás: nosalty.hu

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280