Sváb kovászos uborka Évikétől
- Írta: Kiss Ambrus Ilona
- Közzétéve Olvasóink küldték
Hozzávalók
- 2-3 kg uborka,
- 2 csokor kapor,
- 2-3 nagyobb burgonya,
- só, (ahány literes az üveg annyi csapott evőkanál)
- víz,
Elkészítése
Végy egy nagy uborkás üveget! Alulra pakolj 1 csokor kaprot. Erre egy sor karikára vágott, jól megmosott, héjas, nyers burgonyát. (Nem tévedés, nem kenyeret!). Én az öreg burgonyát használom erre a célra.
A lé sosem penészesedik meg, áttetsző, tiszta marad és behűtve a legfinomabb üdítőital. Erre pakolom a megmosott, felhasított uborkákat, amelyet aznap reggel (!) szedek le, mert akkor lesz igazán ropogós. Tetejére szintén karikákra vágott nyers, öreg krumplit rakosgatok.
Legfelülre még 1 csokor kemény szárú kapor kerül, amely alkalmas arra is, hogy leszorítsa az egész “rakományt”. Végül leöntöm langyos, sós vízzel – ahány liter víz, annyi evőkanál só! -. Kistányérral letakarom, 3 nap múlva csodát tálalhattok a családnak, barátoknak.
M e g j e g y z é s : Ne érleljük napon!
Ez a recept egy esztergomi Ferences atyától származik.
forrás: egyszerugyorsreceptek.com