Habos szilvás süti
- Írta: Bodnár Zsolt
- Közzétéve Olvasóink küldték
Hozzávalók:
- 50 dkg kimagozott szilva
- 20 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 3 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- fahéj
A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra. Add hozzá a tojássárgákat, szitáld bele a lisztet és a sütőport. Ha nem áll össze, tegyél bele egy kis tejet. Egy kivajazott tepsibe öntsd bele a tésztát.A szilvát hámozd meg, magozd ki, és a negyedeket nyomkodd a tésztába. Szórd meg fahéjjal ízlésed szerint, és előmelegített sütőben süsd nagyjából fél órát. A tojásfehérjékből verj kemény habot, a cukrot adagonként keverd hozzá, egészen addig, míg utóbbi el nem olvad. A habot óvatosan simítsd a megsütött tésztára, és tedd vissza annyi időre a sütőbe, míg megpirul.
forrás: femina.hu