Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 19, 5:38

Harcsapaprikás kapros túrós kölesgombóccal

harcsapaprikas

A legfontosabb tudnivaló a kölesről, hogy finom, gluténmentes ősi gabonafajta, és a benne található kovasav segíti a csontképzést, így csontritkulás esetén kimondottan ajánlott. Ja és már minden nagyon hiper szuperben és piacon is kapható.

Hozzávalók 2 főre:
35 dkg harcsafilé
1 bögre köles
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
25 dkg túró
1 csokor friss kapor
fél doboz(kicsi) tejföl
1 púpos teáskanál kukorica keményítő
só, bors
1 csapott teáskanál őrölt pirospaprika
olaj

Elkészítés:

Először elkészítettem kölesgombócokat. A kölest átmostam,leszűrtem, majd dupla mennyiségű vízben a rizshez hasonlóan puhára főztem. Hozzákevertem a túrót, a felaprított kaprot, sót, borsot és ovális galuskákat formáztam belőle.
A hagymákat kevés olajon üvegesre pároltam, hozzáadtam a felkockázott harcsafilét, mikor a halhús kifehéredett megszórtam piros paprikával és felöntöttem kb. 1 deci vízzel, majd lefedve negyed óráig főztem. A tejfölben elkevertem a kukorica keményítőt és a forró léből is kevertem hozzá pár kanállal mielőtt a harcsához öntöttem a habarást.  Megvártam, míg egyszer felforr és besűrűsödik a szaft, majd elzártam a gázt alatta.
Forrás: palmafaproject

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280