Igazi házi vaníliapuding receptje Tamástól
- Írta: Bodnárné Varga Éva
- Közzétéve Olvasóink küldték
Hozzávalók:
3 tojássárgája
3 evőkanál vaj
2 bögre tej
1 bögre cukor
fél evőkanál liszt
1 rúd vanília
1 csipet só
Elkészítés:
A lisztet keverd össze a cukorral és a sóval egy mélyebb lábasban. Keverd csomómentesre a tejjel, és tedd a tűzre. Közepes lángon főzd forrásig, folyamatos keverés mellett, majd amikor már megjelentek a buborékok, még további három percig. Ezután vedd le a tűzről. A tojások sárgáját tedd egy tálba, majd fél bögrényi forró keverékkel keverd el őket, aztán egy habverővel ezt keverd a tejes mixtúrához.
Főzd így együtt őket egy-két percig, majd vedd le a tűzről, keverd bele a vajat és kapard bele a vaníliát, és kész is van. Szedd poharakba, majd tedd félre, amíg kihűlnek, vagy fogyaszd melegen, ahogy jólesik.
Tégy bele mazsolát, csokoládét, készíts a tetejére igazi tejszínhabot, variáld kedved szerint!
Forrás: finomreceptek