MK Zoldenergia konzultacio statik 1200x150 0320
Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 28, 21:28

Így készíts egy tábla csokit 100 forintból - házilag

"Gombóc Artúr a világon mindennél jobban szerette a csokoládét. Ha megkérdezték tőle, hogy milyen csokoládét szeret a legjobban, habozás nélkül fújta: A kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csoko..." (Pom-pom meséi)

hazi csoki

Ha ismerte volna az én receptemet a kedves, molett madár, hozzátette volna: "... a MÓKUSCSOKOLÁDÉT!"

Ha nem akarsz - márpedig feleslegesen soha! - bolti édességre költeni, ám valami igazi szeretetbombára vágysz vagy valakit épp meg akarsz ajándékozni egy kedves meglepetéssel, akkor a házi csokikészítés jusson először eszedbe!

A mókuscsokoládé neeem, nem mókusból van, azonban sok finomság előfordul benne, amit Te is imádni fogsz és persze a körülötted levő kicsik is. Sokféle csokirecept van, de én ezért vállalok felelősséget, nálunk ez vált be a legjobban.

Mi a titok?
Elárulom a legegyszerűbb, legspórolósabb, leg-E-mentesebb, de a legfinomabb házi csoki változatot! A kalóriákért nem vállalhatok mókusfelelősséget (de van egy remek recept arra is, hogyan ne hízz meg a fincsi házi csokitól: főzz, kavarj, önts... majd nézd, ahogy a többiek megeszik! :P), bocsi!

25-30 deka házi csokit vagy bonbont varázsolhatsz össze szinte pillanatok alatt, minden drága és nehezen beszerezhet hozzávaló nélkül! (Rögtön mutatom.) Kezdő konyhamókusok is elkezdhetik! Egy kb. 10 dekás tábla ára így 100-200 forint között lesz max., aminek csak a többszöröséért találhatsz a polcokon, úgyhogy már a spórolás miatt megéri elkészíteni! Pedig hát az íze... nyammi! :) No, nézzük!

Tejcsokiimádó vagy?

Szerezd be ezeket:
    2,5 dl porcukor (500 g - 159,- Ft)
    4 evőkanál cukrozatlan kakaópor (10 dkg - 260,- Ft)*
    1 dl főzőtejszín (500 ml - 495,- Ft)*
    2 tasak vaníliás cukor (40,- Ft)
    12,5 dkg vaj (250 g - 619,- Ft)
    1 ek étolaj
    1 ek liszt

Elkészítés
Szitáld át a porcukrot és a kakaóport, szórd bele a vaníliás cukrot. Olvasztott vajjal alaposan ismertesd össze, őket majd mutasd be a tisztelt társaságnak a tejszínt. Ragadj egy célszerszámot, keverd simára, majd máglyára vele!
Főzd 10 percig kis lángon, közben kevergesd szorgosan. Ha valami pluszt szeretnél, most szórd bele bátran! Vedd le a tűzről a fazekat és szórd bele a forró krémbe a lisztet, kutyuld csomómentesre és fényesítsd az olajjal.

Most jön a lényeg
Általad lesz a masszádból kerek csokoládé, szögletes csokoládé, lukas csokoládé, stb., attól függően, hogy milyen kiolajozott formába öntöd a csokidat. Egy óra alatt kihűl - frigóval rásegíthetsz - utána csomagolható, ajándékozható, kínálható, ehető.
Táblás csoki ajándékba: műanyag dobozkát olajozz ki, öntsd bele a folyékony masszát és szórj rá aszalt gyümit, magokat vagy ehető virágszirmokat!  
Csomagold celofánba az alkotásodat és kösd át egy szalaggal, vagy ha a természetesség híve vagy, újrapapírba csomagolva egy kis raffiával átkötve is mutatós.

A teljes cikk : http://sporolok.blog.hu/2014/09/11/csokolade_bonbon_hazilag

MK Zoldenergia konzultacio statik 700x700 0320

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280