Illatos omlós csirkemell és kínai tészta, ahogy a büfében készül
- Írta: Kiss Ambrus Ilona
- Közzétéve Olvasóink küldték
A csirkemellhez
60 dkg csirkemell filé
3 db tojásfehérje
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
5 evőkanál étkezési keményítő
4 dl napraforgó olaj
A mártáshoz
200 ml ketchup
0.5 dl balzsamecet
0.5 dl méz
3 ek szójaszósz
1 kk gyömbér (friss reszelt)
1 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma (vagy póréhagyma)
só ízlés szerint
Elkészítés
A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őröltborssal ízesítjük.
A csirkemellet vékony darabokra szeleteljük, a tojásfehérjében megforgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.
A szószhoz a hagymákat nagyon apró kockára vágjuk, a gyömbért lereszeljük és az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük. Ízlés és igény szerint sóval, borssal ízesítjük.
Hozzávalók / 3 adag
20 dkg káposzta
1 kis db sárgarépa
3 gerezd fokhagyma
0.5 db újhagyma
2 ek szójaszósz (fekete)
1 kis db vöröshagyma (fél)
250 g spagetti tészta
só ízlés szerint
5 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A káposztát metéltre vágjuk a vöröshagymával.
A répát kis téglalapokra szeleteljük.
Az újhagymát közepesen vékony karikákra vágjuk.
Feltesszük sós vízben a tésztát.
Amíg fő, addig wokban olajat hevítünk, beledobjuk a feldolgozott zöldségeket, és hozzátörjük a fokhagymát.
A zöldségeket ropogósra pirítjuk, majd hozzáadjuk az átmosott tésztát, és szójaszósszal ízlés szerint meglocsoljuk.