Paradicsomos húsgombóc olaszosan
- Írta: Bodnárné Varga Éva
- Közzétéve Receptek
HOZZÁVALÓK
- 1/2 kg darált sertshús
- 1-2 szelet kenyér, vagy morzsa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 l paradicsomlé
- 1 gerezd fokhagyma
- fűszerek: só, oregánó, bazsalikom, rozmaring
- 1 cs spagettitészta
ELKÉSZÍTÉS
-
Az olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is.
-
Felöntjük paradicsomlével, megfűszerezzük, majd alacsony hőmérsékleten krémes állagúra főzzük.
-
Közben kinyomkodjuk a kenyeret, hozzáadjuk a húst, ráütjük a tojást és eloszlatunk benne megszórjuk a petrezselyemmel és kézzel jól összedolgozzuk.
-
Kisméretű gombócokat formázunk, a szószba helyezve készre pároljuk.A gombócok ízét kiemelhetjük 2-3 dkg reszelt sajt hozzáadásával.