Logo

Paradicsomos húsgombóc olaszosan

husgombocspagettivel

HOZZÁVALÓK

  • 1/2 kg darált sertshús
  • 1-2 szelet kenyér, vagy morzsa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 l paradicsomlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fűszerek: só, oregánó, bazsalikom, rozmaring
  • 1 cs spagettitészta

ELKÉSZÍTÉS

  1. Az olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is.
  2. Felöntjük paradicsomlével, megfűszerezzük, majd alacsony hőmérsékleten krémes állagúra főzzük.
  3. Közben kinyomkodjuk a kenyeret, hozzáadjuk a húst, ráütjük a tojást és eloszlatunk benne megszórjuk a petrezselyemmel és kézzel jól összedolgozzuk.
  4. Kisméretű gombócokat formázunk, a szószba helyezve készre pároljuk.
    A gombócok ízét kiemelhetjük 2-3 dkg reszelt sajt hozzáadásával.
©2016 Három Határ Hírei. Minden jog fenntartva.