Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 25, 15:40

Savanyú krumplileves

Gyorsan elkészíthető laktató étel, amelyet az egész család szeretni fog.

savanyu krumpli

Hozzávalók:

- 4-5 közepes szem burgonya
- 3-4 db babérlevél
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 3-4 evőkanál olaj
- 1-2 mokkáskanál pirospaprika
- só
- 1 evőkanál 10 %-os ecet
- esetleg 1 mokkáskanál cukor

Elkészítés:

1.   A burgonyát meghámozom, felkarikázom (4-5 mm-es karikákra). Annyi vízben teszem fel főni, amennyi kétszeresen ellepi. Megsózom, beledobok néhány babérlevelet, és puhára főzöm.

2.   Amíg fő, elkészítem a rántást. Én a következő módon szoktam csinálni:
Forró olajba beledobom a lisztet, picit megpirítom, de ne barnuljon meg. Beleszórom a pirospaprikát, és elkeverem. Ebbe teszem a tejfölt. Csomómentesre keverem, és apránként hozzákeverek 2 dl vizet.

3.   Ha a krumpli puhára főtt, szűrőn át hozzáöntöm a rántást, és miután felfő, még 6-8 percig főzöm, vigyázva, hogy ki ne fusson.
Közben belekeverem az ecetet. Ha szükséges, utána sózom. Ha úgy érzem, hogy  egy picit lágyítani kell az ízét, akkor belekeverek egy mokkáskanálnyi cukrot. De nehogy édes legyen a leves! És ha nem érezzük szükségét, akkor el is maradhat.

Hogy hizlaló is legyen, nagyon friss, puha bélű, ropogós héjú kenyeret is együnk hozzá.

forrás: evamamakonyhaja.blodspot.hu

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280