Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 19, 5:38

Szabolcsi almás palacsinta

almaspalacsinta

Hozzávalók: 4 személyre

Palacsintatészta: 1 csipet só, 1 evőkanál kristálycukor, 2 tojás, 5 dl tej, 30 dkg finomliszt

Töltelék: étolaj, 2 tojás, fahéj, 15 dkg dió, 12 dkg kristálycukor, 4 dkg vaj, 1/2 citrom leve, 4 alma, 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés: 

Palacsintatészta

A hozzávalókból a szokásos módon elkészítjük a palacsintatésztát – ha sűrűnek találjuk, szódavízzel hígítjuk –, majd kiolajozott serpenyőben kisütjük a palacsintákat.

Töltelék

Az almák magházát kivágjuk, cikkekre szeleteljük, a szeletekre kevés citromlevet csöpögtetünk. Lábasba tesszük a vajat, hozzáadjuk a cukrot, és az almaszeleteket lassú tűzön, fedő alatt félpuhára pároljuk, ügyelve, hogy egyben maradjanak. Megszórjuk kevés durvára vágott dióval és csipetnyi fahéjjal. Megtöltjük a palacsintákat az almás töltelékkel, összegöngyöljük, a végüket behajtjuk.

Felvert tojásba mártjuk, durvára vágott dióban meghempergetjük, és forró olajban aranysárgára kisütjük. Vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.

Forrás: videkize.hu

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280