Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 23, 5:30

Szabolcsi töltött káposzta recept

toltottkaposzta

Hozzávalók:
60 dkg darált sertés lapocka, 
1 nagy fej vöröshagyma, 

1 csésze rizs, 
só, bors, ételízesítő ízlés szerint, 
1 kis fej káposzta, 
4-5 db. színes zöldpaprika, 
5-6 szelet nyers füstölt hús, 
1 l házi paradicsomlé, vagy 100%-os ivólé, de tehető hozzá szeletelt paradicsom

Elkészítés:
A káposzta leveleit „megabáljuk”, sós vízben pár percig felfőzzük. A tölteléket elkészítjük: a rizshez hozzáadjuk a darált húst, és a káposzta főzőlevéből a rizs mennyiségének kétszeresét forrón. Állni hagyjuk 10-15 percig, ez alatt a rizs kissé megduzzad. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, apróra vágott vöröshagymával. A zöldpaprikákat kifúrjuk, a magokat kiszedjük. A tölteléket káposztalevelekbe és a kifúrt paprikákba töltjük. Egy lábosba rétegezzük a káposztát, a hús szeleteket, a paprikát. Közben minden réteg után paradicsomlevet öntünk rá. Kb. fél órát főzzük lefedve, egy tányért ráhelyezve, hogy minden tölteléket lefedjen a paradicsomlé. Télen készíthetjük kelkáposzta levelet betöltve, és a rizst kukorica darára is cserélhetjük, ekkor kissé tovább kell főzni

Forrás: Ircsi oldala

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280