Szatmári étel: Strudli
- Írta: Bodnár Zsolt
- Közzétéve Tájjellegű ételek
Szatmári sváb származású ételt, amelynek Vállajban saját fesztiválja van.
Hozzávalók: 1 kg liszt, 4 tojás, 2 evőkanál olaj, só, aludttej amennyit felvesz, kicsi édestej, olaj a sütéshez.
Töltelék: lehet krumplival, lekvárral vagy túróval tölteni.
A hozzávalókat jól összegyurjuk, ugy hogy közepes keménységű tésztát kapjunk, utána olyan vékonyra kinyujtjuk amennyire tudjuk (lehetőleg teglalap formára).
A krumlit megtörjük, megsózzuk, tejjel kikavarjuk, hagyjuk kihűlni. A kinyújtott tészta egyik felét megkenjük vékonyan krumplival (lekvárral vagy túróval) a másik felét rea teritjük, szélét ujjunkkal lenyomkodjuk.
Négyszög alaku strudlikat készitünk, derelyemetszővel elvagjuk. Forró olajba kisütjük.
recept: receptek.szatmar.ro
fénykép: strudlifesztival.hu