Tejfölös lecsó - Észak-keleten tudják mi a jó!
- Írta: Bodnár Zsolt
- Közzétéve Tájjellegű ételek
Történet: Megkérdezhetik miért van ez a recept a tájjellegü ételek között! A válasz egyszerű, mert tejfölös! Nekünk szabolcsiaknak, szatmáriaknak vagy akár beregieknek természetes, hogy a lecsót lehet tejfölösen is készíteni, máshol ezen csodálkoznak.
Hozzávalók:
1 kg paprika
1 kg paradicsom
2 db vöröshagyma
só ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj
2 dl tejföl
2 db vöröshagyma
só ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj
2 dl tejföl
elkészítés:
- A paprikát megmossuk, vékonyra felszeleteljük, a paradicsomot is megmossuk, kicsumázzuk, negyedeljük.
- A hagymát felkockázzuk, olajon üvegesre pároljuk.
- Rátesszük a paprikát, kicsit hagyjuk, hogy levet engedjen, majd rátesszük a paradicsomot is, együtt főzzük a paprika puhulásáig.
- Belekeverjük a tejfölt is, miután felrottyant tálalhatjuk.
- A paprikát megmossuk, vékonyra felszeleteljük, a paradicsomot is megmossuk, kicsumázzuk, negyedeljük.
- A hagymát felkockázzuk, olajon üvegesre pároljuk.
- Rátesszük a paprikát, kicsit hagyjuk, hogy levet engedjen, majd rátesszük a paradicsomot is, együtt főzzük a paprika puhulásáig.
- Belekeverjük a tejfölt is, miután felrottyant tálalhatjuk.