Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 18, 4:50

Vegyespörkölt sztrapacskával, Csicser község polgármesterének kedvence

Hozzávalók a sztrapacskához / Buli mennyiségben!

1

4 kg krumpli, 3 kg "vastag"liszt, 20 db egész tojás, 30 dkg vaj, só

Hozzávalók a krémhez: 1 kg Brinza (juhtúró), 400 g krémsajt, 1 kg tejföl, só

Elkészítés:

A reszelt nyers krumpliból a tojásokkal, és a liszttel galuska tésztát készítünk, forró vízben kiszaggatjuk, majd a pirított vajra tesszük. A juhtúrót a krémsajttal és a tejföllel kikeverjük, majd összekeverjük a galuskával. A tetejére 1/2 kg füstölt szalonnát pirítunk.

Hozzávalók a pörkölthöz:

3 4 kg marhahús, 4 kg sertéshús, 2 kg vöröshagyma, 2 egész fej fokhagyma, 1/2 kg sertészsír, 1/2 kg paprika, 1/2 kg paradicsom, só, bors, paprika, petrezselyem levél, majoranna, kömény, pirosarany, csípőspaprikakrém, pörköltízesítő kocka, vörösbor

Elkészítés:

A vöröshagymát és fokhagymát összedarabojuk, majd a zsíron üvegesre pirítjuk. Ezután először a marhahúst tesszük bele az ízesítőkkel, ha félpuhára megfőtt beletesszük a sertéshúst és készre főzzük.

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280