Vegyespörkölt sztrapacskával, Csicser község polgármesterének kedvence
- Írta: Bodnár Zsolt
- Közzétéve Tájjellegű ételek
Hozzávalók a sztrapacskához / Buli mennyiségben!
4 kg krumpli, 3 kg "vastag"liszt, 20 db egész tojás, 30 dkg vaj, só
Hozzávalók a krémhez: 1 kg Brinza (juhtúró), 400 g krémsajt, 1 kg tejföl, só
Elkészítés:
A reszelt nyers krumpliból a tojásokkal, és a liszttel galuska tésztát készítünk, forró vízben kiszaggatjuk, majd a pirított vajra tesszük. A juhtúrót a krémsajttal és a tejföllel kikeverjük, majd összekeverjük a galuskával. A tetejére 1/2 kg füstölt szalonnát pirítunk.
Hozzávalók a pörkölthöz:
4 kg marhahús, 4 kg sertéshús, 2 kg vöröshagyma, 2 egész fej fokhagyma, 1/2 kg sertészsír, 1/2 kg paprika, 1/2 kg paradicsom, só, bors, paprika, petrezselyem levél, majoranna, kömény, pirosarany, csípőspaprikakrém, pörköltízesítő kocka, vörösbor
Elkészítés:
A vöröshagymát és fokhagymát összedarabojuk, majd a zsíron üvegesre pirítjuk. Ezután először a marhahúst tesszük bele az ízesítőkkel, ha félpuhára megfőtt beletesszük a sertéshúst és készre főzzük.