Krumplisaláta szabolcsi módra
- Írta: Bodnárné Varga Éva
- Közzétéve Tájjellegű ételek
Végtelenül egyszerű, gyorsan elkészíthető étel, mely megállja a helyét akát egy ünnepi terítéken is. Fogyaszthatjuk magába, de köretnek is nagyon finom.
Hozzávalók:
50 dkg krumpli
4 db tojás
4 fej lilahagyma
3 dl tejföl
1 dl Globus Majonéz
0,5 kiskanál só
0,5 kiskanál bors
Elkészítés:
A megmosott tojásokat keményre főzzük, héjukat eltávolítjuk. Ha kihűltek, apróra vágjuk.
A krumplikat alaposan megtisztítjuk, felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.
A lilahagymákat nem túl apróra kockázzuk.
A tejföllel elkeverjük a majonézt, a sót és a borsot. Egy nagyobb tálkába borítjuk a tojást, a krumplit, a lila hagymát, majd ráöntjük a tejfölös masszát és óvatosan összeforgatjuk.