Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 25, 8:04

Madártej

Szerintem az egyik legfinomabb édesség, csak sajnos hízlal, így aztán vissza kell fognia magát az embernek a fogyasztásában.

madártej

Hozzávalók: 1 l tej, 4-5 tojás, kávéskanálnyi vanília vagy tejszín ízű pudingpor, ízlés szerint porcukor, pici só

A tejet felteszem forrni, pici sót teszek bele. Míg felforr, a tojások sárgáját összekeverem a pudingporral és ízlés szerint porcukorral (szerintem 3-4 evőkanál bőven elég bele).

Miután felforrt a tej, félrehúzom, kevergetem, hogy kigőzöljön, majd lassan belekeverem a tojássárgáját és forrásig kavargatom. Ha felforrt, leveszem a tűzről, és gyakran megkavarom, hogy ne pillésedjen.

A tojásfehérjét kemény habbá verem 1 púpos evőkanál porcukorral. Felfőzök vizet pici sóval, és amikor már fő, belekanalazom a habot. Amikor újra lobogni kezd a víz, lejjebb veszem a lángot, a fehérjedarabokat lapáttal megfordítom, hogy a másik oldala is keményedjen, újra feljebb veszem a lángot, hogy felgőzöljön. Amikor mindkét oldalával készen vagyok, belekanalazom a masszába, és miután kihűlt, lehet enni.

Érdemes a fehérjét jó nagy edényben főzni, így sokkal hamarabb készen lesz.

Van, aki tejben gőzöli fel a fehérjét, az szerintem sokkal macerásabb (hamarabb leég), és nem finomabb annyival, hogy megérje szórakozni vele.

 

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280