Paradicsomos káposzta - recept
- Írta: Bodnár Zsolt
- Közzétéve Tájjellegű ételek
Egyik kedvenc ételem a paradicsomos káposzta, nagyon laktató és feltét nélkül is teljes étel.
Hozzávalók: 3 evőkanál liszt, 1 db leveskocka, 0.5 liter víz, 3 dl paradicsomlé, 1 db vöröshagyma, 50 dkg káposzta, 2-3 evőkanál cukor, 4 evőkanál olaj
Elkészítés: Az apróra vágott hagymát és káposztát puhára főzzük a vízben, amit a leveskockával ízesítünk.
Közben az olajon megpirítjuk a lisztet, ráöntjük a paradicsomlevet, rárakjuk a cukrot és összekeverjük. Ha megpuhult a káposzta, lassan kevergetés mellett hozzáöntjük a paradicsomleves masszát. Ha rottyant egyet, megkóstoljuk és ízlés szerint tovább ízesítjük.
forrás: hamihami.hu foto:nosalty.hu