Pásztortarhonya - egyórás egytálétel
- Írta: Bodnár Zsolt
- Közzétéve Tájjellegű ételek
Hozzávalók:
50 dkg sertéshús - lapocka vagy comb
30 dkg tarhonya
15 dkg szárazkolbász
10 dkg húsos szalonna
2 krumpli
2 fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 paprika
1 paradicsom
1 evőkanálnyi pirospaprika
1 mokkáskanálnyi őrölt kömény
só, frissen őrölt bors
olaj
Elkészítés menete:
A húst tisztítsd meg, kockázd fel és sózd be, majd tedd félre. A szalonnát is kockázd fel, és a hagymával is tégy ugyanígy. Egy kis olajon kezdd el pirítani a szalonnát, majd ha már zsírjára pirult, add hozzá a hagymát, és dinszteld üvegesre.
Amíg pirul, darabold fel a paprikát és a paradicsomot, majd ha már elérte a hagyma az üveges állapotot, keverd hozzá ezeket is. Körülbelül tíz percig főzd így együtt őket, majd jöhet hozzájuk a hús, a kömény társaságában.
Pirítsd pár percig, majd add hozzá a paprikát, és öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózd meg ízlésednek megfelelően, és hagyd rotyogni.Amíg pirul, pucold meg és darabold fel a krumplit és karikázd fel a kolbászt. A tarhonyát egy kevés olajon pirítsd meg. Ha már szépen megpuhult a hús, add hozzá a tarhonyát, a krumplit és a kolbászt, tekerj rá némi borsot, és nyomd az egészre a fokhagymát is.
Hagyd őket együtt rotyogni, ha pedig mindenki szépen megpuhult, akkor el is készült az egytálétel.
Elkészítési idő: 60 perc
forrás: femina.hu