Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 24, 21:42

Recept ínyenceknek: Zöld diós, pecsenye libamájjal töltött rétesbatyu

zold dios batyu
Hozzávalók:
    40 dkg pecsenye libamáj
    4 evőkanál olaj
    1 kisebb vöröshagyma
    só, őrölt fekete bors
    1 kiskanál fölaprított friss zsálya
    1 közepes alma
    5 dkg zöld dió

A töltéshez:
    1 csomag réteslap (készen kapható)
    2 tojás
    10 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés:
A májat leöblítjük, az esetleg rajta lévő fehéres hártyákat levágjuk róla, majd kisebb kockákra daraboljuk.

A fölaprított hagymát az olajon megfuttatjuk, a májat rádobjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított zsályával fűszerezzük és kevergetve megpirítjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kimetsszük, majd kiskockákra vágjuk, és a májhoz adjuk, a fölaprított zölddióval és az aszalt szilvával együtt. A réteslapokból 2 lapot az asztalra fektetünk, négy egyforma négyszög alakú lapot vágunk belőle, majd egyenként olajjal megkenjük, zsemlemorzsával meghintjük. A már kissé kihűlt libamájas raguból egy-egy evőkanálnyit a lapok közepére halmozunk, a lapok szélét a töltelék körül felvert tojással megkenjük. A réteslapok szélét a töltelékre hajtjuk, csinos kis batyukat formálunk belőlük. A batyukat kívűl is megkenjük tojással, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket. A maradék réteslappal és töltelékkel ugyanígy járunk el. A rétes batyukat, előmelegített sütőben 180°C-on szép pirosra sütjük. Tálaláskor, a batyukat egy vékony csíkra vágott, póréhagymaszállal díszíthetjük.    

Forrás: hazipatika.com

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280