Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Apr 24, 21:42

Beregi törtpaszuly

Egy különleges, tájjellegű népi ételt mutatunk be, mely nem tartozik a diétás ételek közé, ugyanakkor nagyon finom!

katimama5

A beáztatott szárazbabot feltesszük főni, (hamarabb fő meg, ha előző este beáztattuk) sóval, babérlevéllel és zöldséggel, amit nagyobb darabokban teszünk bele. A vízzel együtt teszünk bele egészben hagymát, fokhagymát, 2-3 hámozott krumplit. Mikor megfőtt, leszűrjük, a levet és a zöldséget félretesszük. A hagymára, fokhagymára továbbiakban nincs szükség, az íze belefőtt ez ételbe.

 A leszűrt babot, a benne főtt krumplit, turmixgépbe tesszük és péppé daráljuk. Egy edénybe feltesszük főni, egy kis liszttel meghintjük, valószínű sóval tovább kell ízesíteni, teszünk bele egy kevés tejfölt, vagy tejszint és kész a törtpaszuly.

A visszamaradt bablevet és a zöldséget visszatesszük főni, 1-2 tojásból nokedlit készítünk, és a levesbe szaggatjuk. Rántást és habarást készítünk, és belefőzzük a levesbe. Mindjárt kész a levesünk és a második, vagyis a törtbab.

Közben bő zsírba hagymát darabolunk, /minél többet, annál jobb lesz/. Megdinszteljük, egy kevés vízzel megpároljuk, mikor a hagyma puhának tűnik, teszünk rá egy kis darált fűszerpaprikát, és a törtbabot ezzel lelocsoljuk, együtt fogyasztjuk.

De ha gazdagon akarjuk fogyasztani, legjobb hozzá a sült oldalas, amit bő hagymával, fokhagymával puhára pároltunk, illetve utána pirosra sütöttünk.

forrás: .szepzold.hu

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280