anigif

Bejelentkezés
Frissítve: 2017 Sep 24, 7:53

Mocskos tészta, vagy ahogy sokan ismerik, pirított tészta.

Nem kell megijedni a másik nevétől sem, mivel a tészta csupán a sűrű, fekete szilvalekvártól tűnik külsőre úgy, mintha piszkos lenne. De kit érdekel, ha egyszer “mocskosul” finom!

piritott teszta 22

Hozzávalók:

  • 3 db közepes (M-es) tojás
  • 30 dkg liszt (fele rétes, fele finomliszt)
  • 1 csapott kiskanál só
  • 5-6 evőkanál tarpai szilvalekvár
  • 20 dkg füstölt szalonna

Elkészítés:

  1. A tojásból, lisztből tésztát gyúrunk, pihentetjük, majd kinyújtjuk és szélesmetélt tésztát vágunk belőle. Lobogó, forró vízben kifőzzük.
  2. A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd összekeverjük a tésztával és a szilvalekvárral.
  3. Ezután egy öntöttvas vagy zománcos lábast kizsírozunk (az oldalát is!) és beleöntjük a keveréket.
  4. Addig sütjük közepes lángon, amíg alul aranybarna, roppanós nem lesz a tészta. Majd fogunk egy tálat amit a lábas tetejére szorítunk és kiborítjuk rá a tésztát. Most a sületlen felével csúsztassuk vissza és süssük tovább, amíg ez az oldal is megpirul.

Tipp

Szórjuk meg porcukorral, vagy cukros darált dióval és tálaljuk.

Forrás: egycsipetbereg.wordpress.com

Ha önnek is van családi receptje, amely a Beregből származik küldje el az "Egy csipet Bereg" honlapjára, így az ön családi recepje is bekerülhet ebbe a fantasztikus gyűjteménybe:

https://egycsipetbereg.wordpress.com/receptbekuldes/