Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 18, 23:23

Paprikás beregi csirke

A beregi csirke hagyományos szabadtartásban nevelt csirke, érdemes ebből elkészíteni Várvizi Péter receptjét.

beregi paprikas csirke 266x266

HOZZÁVALÓK:

1 db beregi csirke, melyből: 400 g csirkecomb, 400 g csirkemell, szárnyak, bőr, far-hát

beregi

  • 8 g őrölt paprika,60 g hagyma, 40 g csirkebőr, 4 dl csirkealaplé, 3 dl étolaj, 80 g paradicsom, 60 g paprika, só, bors, fokhagyma, babérlevél

ELKÉSZÍTÉSE:
Bontsuk szét a csirkét. A far-hátról a csirkebőrt tegyük félre. A csirkeszárnyakat tegyük 225 °C-os sütőbe 20-25 percre. A csirkebőrt tegyük két sütőpapír közé, és enyhén sózzuk meg, majd tegyük be a felfűtött sütőbe 25 percre. Az étolajon futtassuk meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott paprikát, a meghámozott héjú, apróra vágott paradicsomot és a fokhagymát. Fűszerezzük. Enyhén pirítsuk le a csirke far-hátat, a csontos csirkemellet és a combokat, adjuk hozzá a fűszerpaprikát. Engedjük fel csirkealaplével, majd tegyük hozzá a sült csirkeszárnyakat, és főzzük 45-50 percet.

LEPÉNY

TÉSZTA HOZZÁVALÓI:

  • 100 g liszt, 3 dl víz, 4 g só, csipet cukor, 1 db tojássárgája, 5 g élesztő, 40 g vaj

TÖLTELÉK

HOZZÁVALÓI: 150 g túró, 60 g tejföl, 1 db tojás, 1 db tojássárgája, 6 g búzadara, só, kapor (díszítéshez is)

TEJFÖLHAB

HOZZÁVALÓI:

  • 80 g tejföl, 25 g tejszín

ELKÉSZÍTSE:
A tésztához keverjük össze a lisztet a szárazanyagokkal és az élesztővel. Adjuk hozzá a tojássárgáját, majd gyúrjuk bele a szobahőmérsékletű vajat. Takarjuk le és pihentessük a tésztát legalább 5-6 órát.

A töltelékhez keverjük össze a hozzávalókat úgy, hogy a túrót ne nagyon törjük össze. A tölteléket hagyjuk állni a hűtőszekrényben kb. 2 órát.

A pihentetés után nyújtsuk ki a tésztát kb.5 mm vastagságúra. Helyezzünk rá egy keretet, majd öntsük bele a tölteléket. Előmelegített sütőben 175 °C-on süssük 30 percet.

A tejfölhabhoz egy keverőtálban keverjük össze a tejszínt a tejföllel, öntsük bele egy szifonba, csavarjunk bele két patront, és tegyük a hűtőbe.

Forrás: magyarkonyhaonline.hu

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280