1000x120px NK soros

Bejelentkezés
Frissítve: 2017 Nov 21, 12:00

Ismeri a pelmenyit? - elkészítés lépésről-lépésre

Egy kedves nyugdíjas társnőm, a Vásárosnaményi Esze Tamás Nyugdíjas Klub szeretett tagja Gazdag Margitka a családomnak ezzel a finom orosz étellel kedveskedett. Köszönjük szépen.

Pilmenyi2

Ismered a pelmenyit? Ez egy orosz étel, gyakorlatilag darált hússal, hagymával, töltött tészta, melyet ecettel meglocsolva, vagy forró tea vajjal leöntve, vagy barna mártással fogyasztanak. 

Pelmenyi készítővel (a fotón), így készül:

pelmenyi keszito

A pelmenyi készítőt kend meg vékonyan olívaolajjal. Tedd rá az egyik adag tésztát. A mélyedésekbe be fog süllyedni a tészta. A mélyedésekbe tegyél tölteléket, majd fedd le a másik adag tésztával.

pilmenyi

A sodrófát told végig a tésztán. Ekkor a pelmenyi készítő szépen ki fogja vágni a töltött tésztácskákat. Most fordítsd meg és a tésztácskák ki fognak esni belőle.

pilmenyi1

Nincs más dolgod, mint a forrásban lévő vízben 5-10 perc alatt készre főzni. Akkor jó, ha tészták feljönnek a víz tetejére.

Sápi Istvánné

700x700px NK soros