dfsdf >
Logo

Böjti ételeket kóstoltak Aranyosapátiban

Az Aranyosapáti Görögkatolikus Egyházközség a Falvak Kultúrájáért Alapítvánnyal együttműködve hosszú távú közösségépítő-közművelődést segítő programot hajt végre, amelynek évkezdő eseményeként a böjti ételeink gazdagságáról beszélgettek vasárnap.

bojt1

A negyven napos böjt során a népszerű derelye, töltöttkáposzta és lapcsánka mellett a tájjellegű törtpaszuly, lisztesstrerc, gombás étel, saláta és krém, valamint a helyi ételként ismert tokány (puliszka), krumpliskáposzta, az „almás lágyi”, a szárított- és zöldpaszuly is kerülhet asztalunkra.

bojt

A jelenlevők mindezekből féltucatnyit meg is kóstoltak.  

 

©2016 Három Határ Hírei. Minden jog fenntartva.