Logo

Klasszkus pavlova torta recept

pavlovatorta

A pavlovához:
    4 db tojásfehérje
    1 csipet só
    250 g porcukor
    2 púpozott teáskanál kukoricaliszt
    1 teáskanál fehérborecet
A tetejére:
    málnaszörp
    200 ml habtejszín
    1 db gránátalma

 A világ egyik legegyszerűbb süteménye. Nem kell gyúrni, dagasztani, csak nagyjából egy jó habverő, néhány tojásfehérje és porcukor kell hozzá. Bármilyen idénygyümölccsel díszítheted! Könnyű és finom!

Elkészítés:

Készítsük elő az alapanyagokat és a sütőt melegítsük elő 150 C-ra. Egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezre is szükségünk lesz.
A tojásfehérjét kezdjük el habosítani egy csipet sóval.
Mikor a tojás már habos, de még nem kemény hab, adjuk hozzá a porcukrot és a fehérborecetet. Majd verjük kemény, fényes habbá a fehérjét.
Ha szép kemény és fényes a hab, vegyük ki a gépből, szórjuk a tetejére a kukoricalisztet és egy spatulával teljesen keverjük el a habban.
Az előkészített sütőlemezre kaparjuk ki a tojáshabot és egy spatulával formázzunk belőle magas, kör alakot.
Tegyük be az előmelegített 150 C-os sütőbe, 45 percig süssük légkeverés nélkül. Utána kapcsoljuk le a sütőt és további fél órát hagyjuk bnne. Amíg hűl, kicsit össze fog esni, de nem nagyon. Ez teljesen normális.
Ha teljesen kihűlt a pavlova, a tetejét vékonyan locsoljuk meg málnaszörppel, erre szejünk felvert tejszínhabot és szórjuk meg erdei gyümölcsökkel, vagy gránátalmával, vagy ami éppen szezonális.
Forrás: aprosef.hu

©2016 Három Határ Hírei. Minden jog fenntartva.