Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Mar 19, 16:31

Olvasóink küldték

Gluténmentes rétes

A gluténérzékenység tüneteit csak szigorúan betartott diétával lehet megszüntetni. Az egyes alapanyagokat a megszokott főzési, sütési szokásoktól eltérően kell kezelni, mint ahogyan a rétes elkészítése is mutatja:

retes

Ficoco készítése Kláritól

Hogy mi az a Ficoco?
Csokoládés fügelekvár. Aki járt már Horvátországban és valaha is kóstolta ezt a klasszikus horvát édességet, az mindig vágyik rá.

ficoco 01

  • Írta: Bodnárné Varga Éva
  • Kategória: Olvasóink küldték
  • Találatok: 1025

Akácvirág szörp

Már régen meg akartam csinálni az akácvirág szörpöt de valahogy soha nem sikerült úgy ahogyan szerettem volna. A edenkert.hu-n találtam egy bodzaszörp receptet, ez alapján készítettem el.

akac

Töltött csuka, ahogy Misi szereti

A szombat hajnal a vízparton talált. Háromórányi fagyoskodás után mikor a nap már magasan járt, éppen azon járt az eszem, hogy miért keltem olyan korán amikor is jött az első kapásom. Rövid ideig tartó küzdelem nekem kedvezett, sikeresen szákoltam egy 57 centis 1, 8 kilós csukát. Ismét elkészíthettem kedvenc ételemet, a töltött csukát:

csuka6

Fejtett bab főzelék - fasírttal a legfinomabb

A fejtett bab őshazája Dél-Mexikó és Közép-Amerika, Európába kerülve hamar a szegény emberek kedvenc eledele lett. Kevés zsírt tartalmaz, kitűnő növényi eredetű fehérjeforrás, tele rostokkal és ásványi anyagokkal.

fejtettbab