Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Nov 14, 19:02

Olvasóink küldték

Puri - indiai kenyér, azaz zsiradékban sült lepény

A puri a leggyorsabban elkészíthető indiai lepényféle.  Elkészítése a kezdő szakácsok számára sem nehéz feladat, jártasabbak hatalmas üstökben akár huszat is képesek egyszerre (azaz 4-5 perc alatt) megsütni! Ízletes csemegeként akár magában is fogyaszthatjuk mártásokkal, szószokkal, zöldségekkel körítve, de legfőképpen főzelékételekhez, levesekhez, főtt ételekkel ajánljuk kiegészítőként. Porcukorral meghintve, lekvárral vagy csokoládészosszal ízletes édességet kreálhatunk belőle.

puri

Gluténmentes rétes

A gluténérzékenység tüneteit csak szigorúan betartott diétával lehet megszüntetni. Az egyes alapanyagokat a megszokott főzési, sütési szokásoktól eltérően kell kezelni, mint ahogyan a rétes elkészítése is mutatja:

retes

Ficoco készítése Kláritól

Hogy mi az a Ficoco?
Csokoládés fügelekvár. Aki járt már Horvátországban és valaha is kóstolta ezt a klasszikus horvát édességet, az mindig vágyik rá.

ficoco 01

  • Írta: Bodnárné Varga Éva
  • Kategória: Olvasóink küldték
  • Találatok: 2118

Akácvirág szörp

Már régen meg akartam csinálni az akácvirág szörpöt de valahogy soha nem sikerült úgy ahogyan szerettem volna. A edenkert.hu-n találtam egy bodzaszörp receptet, ez alapján készítettem el.

akac

Töltött csuka, ahogy Misi szereti

A szombat hajnal a vízparton talált. Háromórányi fagyoskodás után mikor a nap már magasan járt, éppen azon járt az eszem, hogy miért keltem olyan korán amikor is jött az első kapásom. Rövid ideig tartó küzdelem nekem kedvezett, sikeresen szákoltam egy 57 centis 1, 8 kilós csukát. Ismét elkészíthettem kedvenc ételemet, a töltött csukát:

csuka6