Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Apr 21, 17:28

Helyi hírek

90. születésnapja alkalmából köszöntötték Tákoson Erzsike nénit!

90. születésnapja alkalmából köszöntötték Tákoson Oláh Gyuláné "Erzsike" nénit! Az ünnepélyes köszöntésen részt vett  Filep Sándor Tákos polgármestere, Siket Sándor jegyző, Kanyó László tiszteletes, a helyi Református Egyházközség lelkésze, valamint a családtagok, barátok, ismerősök.

takos

 • Írta: Bodnár Zsolt
 • Kategória: Helyi hírek
 • Találatok: 34

Föld Napja Csarodán

A Csarodai Herman Ottó Általános Iskola a névadójáról elnevezett Herman-hét megkoronázásaként hagyományosan megrendezte a Föld- napja megyei természetvédelmi versenyt. Az előzetes feladatok megoldása után a legjobb tíz csapatot hívták meg a megmérettetésre.  Ezt a versenyt néhány  éve az Oktatási Hivatal felvette a hivatalos versenylistájára, ezért anyagilag is támogatja.

1

 

 • Írta: Bodnárné Varga Éva
 • Kategória: Helyi hírek
 • Találatok: 31

Kidőlt fák és avartűz miatt riasztották a tűzoltókat megyeszerte

Több helyen a szél miatt kidőlt, vagy megdőlt fák eltávolításához kérték csütörtökön a tűzoltók segítségét Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

20130623 ketszaznal is tobb riasztas a vihar miatt 1371976392illusztráció!

Kisvárdán, a Temesvár utcában lazult meg két nagyméretű tuja gyökérzete és egy épületet, valamint a gyalogos forgalmat veszélyeztette a délelőtti órákban. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a kialakult helyzetet. Nyíregyházán, a Vécsey közben borított ki a szél egy nyolcméteres fát, míg szintén a szabolcsi megyeszékhelyen, a Korányi Frigyes utcában egy kettéhasadt fa eltávolítása adott feladatot a tűzoltóknak. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.


Kigyulladt egy személygépkocsi motortere csütörtökön délután Újfehértón, a Bocskai utcában. A város önkormányzati tűzoltói egy vízsugárral oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.


Két helyen is a száraz aljnövényzet kapott lángra csütörtök délután Nyírmihálydiban, így a Rózsa Ferenc és kisebb területen a Vasút utcákban. A szakolyi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Hasonló eseménynél kellett Nyírcsászáriban, a Kátai úton, valamint Tiszarádon, a Petőfi utcában beavatkozniuk a tűzoltóegységeknek. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 


Dóka Imre tű. főhadnagy
megyei szóvivő
SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 • Írta: Katasztrófavédelem
 • Kategória: Helyi hírek
 • Találatok: 30

Kávészünet Zenekar koncertje a Papi Kölcsey Ferenc Általános Iskola Aranyosapáti Tagiskolájában

A Kávészünet elnevezésű zenekar 2018.április 18-án 14 órakor adott koncertet az iskola tanulói részére. A zenekar repertoárja jól illeszkedik az általános iskola irodalom tananyagához.

aa1

Az előadott dalok között szerepeltek többek között olyan klasszikus magyar költők megzenésített versei, mint József Attila, Ady Endre, Petőfi Sándor. Móra Ferenc:A cinege cipője,Hollós Korvin Lajos:Csonka verse is elhangzott. A kortárs költők közül Juhász Magda De jó lenne című megzenésített verse csendült fel. A tanulókat az intézmény pedagógusai előzetesen, tanórai és tanórán kívüli foglalkozások keretein belül készítették fel a programra. Az irodalom órákon, napközis és tanulószobai foglalkozásokon meghallgatták a dalokat, megtekintették a megosztókon elérhető videoklipeket. Kiemelt figyelemmel készültek a felső tagozatosok József Attila: Mama és Ady Endre: Párizsban járt című verséből.

aa4

A koncert az első számtól az utolsóig interaktívan zajlott. Az előadóművészek az iskola tanulóközösségét játékokkal, kérdésekkel vonták be az előadásba. Együtt szavalással keltették fel a gyerekek érdeklődését. A tanulóközösség teljes létszámmal részt vett az előadáson, illetve az adott időszakban beosztott, jelenlévő pedagógusok is aktív résztvevői voltak a programnak.

aa6

 

Fontos célja és eredménye a program megvalósításának, hogy a tanulók életkoruktól függetlenül úgy ismerkednek meg a szépirodalmi műfajokkal, fogalmakkal, művekkel és alkotókkal, hogy az előadóművészek a könnyűzene eszköztárát felhasználva „fogyaszthatóvá”, befogadhatóvá és jobban érthetővé teszik a korosztály számára ezeket a kategóriákat. Továbbá a közös koncertélmény olyan közösségformáló erő, amire a további közösségfejlesztés szempontjából az iskola építeni tud.

aa5

 

A gyerekek az együtt éneklés, együtt mozgás élményét megtapasztalva érezhették a közösséghez való tartozás élményét. Az iskola tanulóinak nagy aránya hátrányos helyzetű, illetve halmozottan hátrányos helyzetű. Ennek a széles rétegnek nagyon kevés lehetősége van olyan programokon részt venni, mint a fent említett koncert. Tehát a program arra is jó volt, hogy enyhítse a társadalmi különbségeket, segítse megteremteni az esélyegyenlőség, olyan gyerekeket is kulturális javakhoz hozzájuttatni, akiknek a családi háttér ezt nem teszi lehetővé. Összességében a gyermekeinkre nagyon jól és sokoldalúan hatott ez a koncert . Házi feladatot is kaptak a gyerekek: mi a vers címe, és ki írta ?„Alszik a szív és alszik a szívben az aggodalom,” A vers megzenésített változatát meghallgathatták a résztvevők.

aa2

 

A program végén a gyerekek hosszú vastapssal köszönték meg a kedves, jó hangulatú előadást. A diákjaink megérezhették egy ilyen irodalmi értéket képviselő zenekar koncertje is lehet igazi jó „ buli” hangulatú. A koncert egyszerre nyújtott a gyerekek számára kulturális élményt és szórakoztató kikapcsolódást.

Benkő Zsigmondné

aa3

aa7

aa8

 • Írta: Benkő Zsigmondné
 • Kategória: Helyi hírek
 • Találatok: 49

Horgászokat és halászokat ellenőrzött a NÉBIH a Felső-Tiszán - bírságoltak és eltiltottak

Fokozott ellenőrzésekkel indult az április a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Állami Halőri Szolgálata (ÁHSZ) számára. Mivel az ívási időszakban a halak fajfenntartási ösztöne kerül előtérbe a rejtőzködéssel és a biztonsággal szemben, a kis területen nagy számban megjelenő, ívó halfajok védelme számos feladatot ró a halőrökre. Visszaélésekre a Felső-Tisza és az Alsó-Duna térségében egyaránt volt példa. A hatóság által kiszabott bírság együttesen meghaladja a 900.000 forintot.

04 19 hal 02fotó:Nébih

 • Írta: NÉBIH
 • Kategória: Helyi hírek
 • Találatok: 63

7000 doboz cigaretta a Csaronda partján

Az ukrajnai Állami Határőrség Szolgálatának munkatársai a „Frontier 2018” akció keretében 7.000 doboz cigarettát találtak a Lónyát Haranglábtól elválasztó Csaronda csatorna partján, amely egyben Ukrajna és Magyarország közötti határfolyó. 

news 20180414 103626 1523691386

 • Írta: dpsu
 • Kategória: Helyi hírek
 • Találatok: 194