Bejelentkezés
Frissítve: 2018 Nov 14, 19:02

Életmód

Miért érdemes sok retket fogyasztani?

Tavasszal van a retek szezonja. A kívül élénk piros, belül fehér vagy rózsaszínes zöldség ilyenkor mindenki számára olcsón hozzáférhető. Érdemes is sokat fogyasztani belőle, mert nagyon jót tesz egész szervezetünknek.

retek9fotó:napidoktor.hu

 • Írta: Hazipatika.hu
 • Kategória: Életmód
 • Találatok: 504

Virágvasárnap-barkaszentelés

barkaszenteles

Forrás:http://szentkut.hu/2016/03/25/viragvasarnapi-szentmise/

A húsvét a keresztény egyház egyik legfontosabb és legnagyobb ünnepe, ugyanakkor a tavasz eljövetelének köszöntése is. Egyházi és családi ünnep egyaránt, amelyhez vilgászerte számos népszokás és hagyomány kötődik.

 • Írta: Bodnárné Varga Éva
 • Kategória: Életmód
 • Találatok: 500

Veszélyes kihívás terjed az interneten

A kihíváshoz nem kell más, csak egy mosókapszula és egy önveszélyes kihívásra vállalkozó fiatal. A kapszulát behelyezik a szájukba, majd kiveszik azt és természetesen ezt az egészet fel kell venni és feltölteni valamely közösségi oldalra. A feladat nehézsége, hogy a kapszula fala nedvességre elkezd bomlani, megnövelve az esélyét annak, hogy a mérgező folyadék az illető szájába és onnan az emésztőrendszerébe kerüljön.

shutterstock 678231535

 • Írta: Bodnár Zsolt
 • Kategória: Életmód
 • Találatok: 830

Jól szerepeltek az országos lépcsőfutón a megyebeli tűzoltóink

Jól szerepeltek az országos lépcsőfutón a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyebeli tűzoltóink.

katasztrofavedelem

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Magyar Tűzoltó Szövetség által szervezett 18. Lépcsőfutó Országos Bajnokságra több mint százötvenen neveztek. Az először 2000-ben megrendezett viadalon az indulók teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben, acélpalackkal a hátukon futnak felfelé huszonhárom emeletet a SOTE Nagyvárad téri épületében.

A versenyzők nemek és korcsoportok szerinti osztásban, egyéniben és párban vágnak neki a több száz lépcsőnek a nagyjából harminckilós felszereléssel. A párosok tagjainak együtt kell maradniuk, egy lépcsőfordulónyinál nagyobb távolságra nem távolodhatnak el egymástól.

A 18-29 év közötti férfi, hivatásos kategóriában a Dombrády Gábor tű. főhadnagy- Literáti Attila tű. százados páros a hatodik legjobb eredménnyel végzett, összesítettben pedig a kilencedikek lettek, Szendrey Boáz tű. őrmester pedig egyéniben a hetedik helyezést érte el szintén a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság színeiben.

Az önkormányzati tűzoltók kategóriában az ibrányi Szennai János és Gégény Szabolcs, valamint a szakolyi Terjéki Tibor – Oláh Soma Sándor párosok végeztek a második és a harmadik helyeken.

Az országos bajnokság abszolút rekordja egyébként 2002-ben született, akkor a mai Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelőjének, dr. Kanyó Ferenc ezredesnek 2 perc 24 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy felszaladjon a huszonharmadik emeletre.

A versenyt és egyúttal a díjátadó ünnepséget Erdélyi Krisztián tű. ezredes zárta, aki elmondta, a tűzoltóktól mindig egyfajta többletet várnak el, és ez a verseny bizonyítja, hogy ez a többlet nemcsak a szakmai, hanem a fizikai felkészültségben is megmutatkozik. Az ezredes kiemelte a jelentős számban induló hölgyek részvételét egy ilyen férfias hivatásban megrendezett versenyen, és külön örömét fejezte ki, hogy a hivatásos állomány mellett az önkormányzati, az önkéntes és a létesítményi tűzoltók is képviseltették magukat a megmérettetésen.


Dóka Imre tű. főhadnagy
megyei szóvivő
SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 • Írta: Bodnárné Varga Éva
 • Kategória: Életmód
 • Találatok: 923

Pusztadobos a Helyi Értékek Napján Újbudán

Pusztadobos is képviseltette magát a "Helyi Értékek Napja Újbudán" címmel megrendezett gasztronómiai és hagyományőrző rendezvényen Budapesten.

22007610 1630739806982817 7144338974541569432 n

A szeptember 23-án Gazdagréten megrendezett eseményen Pusztadobos is bemutatkozott.

A helyi varró asszonyok keresztszemes terítőivel és szőtteseivel feldíszített sátorban a pusztadobosi közfoglalkoztatottak által megtermelt, és az önkormányzati konyha dolgozói által elkészített termékei kaptak helyet.

21950760 292600224555924 6941121354259960565 o

Az érdeklődők megkóstolhatták a mákos kalácsot, a tepertős pogácsát, a házi készítésű barack-, homoktövis- és a szilva ivóleveket. A vendégeknek nagyon ízlett a saját készítésű narancsos sütőtök-, szilva-, alma-, bodza-, szeder- és fekete ribizli lekvárok, de Pusztadobos standjáról nem hiányozhattak a zöldségek és gyümölcsök sem.

20170923 123415

A nap folyamán sátrunkat megtisztelte dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, aki megkóstolta a pusztadobosi specialitásokat, és a baráti beszélgetésre is szakított időt.

20170923 140559

Jurkinya Krisztina

20170923 123421

 

 • Írta: Bodnárné Varga Éva
 • Kategória: Életmód
 • Találatok: 1033