Bejelentkezés
Frissítve: 2017 May 26, 12:31

Tájjellegű ételek

Paprikás beregi csirke

A beregi csirke hagyományos szabadtartásban nevelt csirke, érdemes ebből elkészíteni Várvizi Péter receptjét.

beregi paprikas csirke 266x266

Pelmenyi lépésről-lépésre

  • Még Gulácson éltem amikor Kárpátaljára jártam és ismerkedtem az ottani ételekkel, településekkel. A legjobban a pilmenyi nyerte el tetszésemet.

  • gaba5

Püfögő - Ahogyan Édesanyám készítette.

Gyermekkoromban a nyári konyhánkba volt beépítve, zárt helyen a kemencénk, abban sült a kenyér. Volt úgy, hogy elfogyott, másnap sült ugyan, de nem volt reggelire. Édesanyám olyankor sütötte ezt a püfögőt, ami a kenyeret helyettesítette.

pufogo olgi nagyi

Káposztás nyögő

A nyögő szlovák eredetű étel (sztrapacska), de Szatmár-Beregben is népszerű volt.  Főleg túróval fogyasztották, telente savanyú káposztával is került az asztalra.

nyogo

  • Írta: Koleszár Andrásné, Gizike
  • Kategória: Tájjellegű ételek
  • Találatok: 3983

Rongyos lapótya (rongyos lapóka)

Két faluünnepen vettünk részt a múlt héten, Tunyogmatolcson és Penyigén. Mindkét községben készítik a rongyos lapótyát. A fotót a Szenkeparti Nagyvásáron készítettük, a recept Penyige honlapjáról került kimásolásra:

DSC 0783