Bejelentkezés
Frissítve: 2024 Mar 18, 23:23

Országos hírek

Lehűléssel és élénk széllel indul a jövő hét

Lehűléssel és élénk széllel indul a jövő hét, visszatérnek az éjszakai fagyok és a csúcshőmérséklet is csak 10 Celsius-fok körül várható a többórás napsütés ellenére. A hét második felében melegedés kezdődik, a jellemzően erősen felhős idő mellett hétvégén akár 20 fok is lehet - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

 DSC7235Dombrádra is megérkeztek a gólyák már 2 fészekbe. Fotók: Csákvári

Kristóf

A húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó élelmiszereket ellenőrzik

A közelgő húsvéti ünnepek élelmiszerbiztonsága érdekében elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, melyet dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára rendelt el - írta meg a NÉBIH.

husveti sonka ahogy dedmamam keszitette

Harmadával olcsóbb lehet a húsvéti tojás tavalyhoz képest

Húsvétra 60 forint körül alakulhat a tojás fogyasztói átlagára, vagyis a vásárlók az előző évhez képest harmadával olcsóbban juthatnak az ünnephez tartozó egyik kiemelt alapélelmiszerhez - derül ki az Agroinform.hu kedden kiadott elemzéséből.

tojas

Tavaszias idő várható a hosszú hétvégén

Tavaszias idő várható az ünnepi hosszú hétvégén: pénteken többórás napsütésre kell készülni 13-18 Celsius-fok közötti hőmérséklettel, de szombaton többfelé kell esőre számítani, majd vasárnap jellemzően napos, száraz idő várható, csak északkeleten fordulhat elő eső - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-hez.

bisztfotó: bazsi_wildlife (Bisztriczki Balázs)

147 külképviseleten lehet szavazni az EP-választáson

Minden korábbinál több, összesen 147 külképviseleten szavazhatnak azok a magyarországi lakcímmel rendelkező magyar választópolgárok, akik az Európai Parlament (EP) magyar tagjainak választásán nem tartózkodnak Magyarországon.

valasztas

Vegán szendvicsfeltétet hívott vissza a SPAR

Nem jelölt allergén (szója) jelenléte miatt a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. visszahívta és a forgalomból is kivonta a SPAR VEGGIE snidlinges szendvicsfeltétet - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-vel.

SPAR VEGGIE snidlinges szendvicsfeltét 100g 003

Március 18-ig várja a NAV az SMS-eket

Akinek még nincs KAÜ-azonosítója (például ügyfélkapuja), és nem is szeretne az online ügyintézés lehetőségével élni, idén is kérheti a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) szja-bevallási tervezetének postázását.

szja

"Az embercsempész bandák áttették működésüket a bosnyák-horvát határra"

Megfigyelhető, hogy a jelentős embercsempész bandák áttették működésüket a bosnyák-horvát határra, ami azzal is magyarázható, hogy a magyar rendőrök sikeresen őrzik a magyar határt és eredményesen működik a határzár - mondta szerda reggel az M1 aktuális csatornán a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

helikopteres hatarvedelem

MÁV-Volán-csoport: érdemes már az ünnep előtt megvenni a jegyeket, változik a menetrend

A nemzeti ünnep napján, március 15-én és a hosszú hétvégén jóval nagyobb utasforgalom várható, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyeket, vagy használni az automatákat, az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV applikációban; módosul a menetrend is - közölte a vasúttársaság szerdán az MTI-vel.

vonat nyugati

Reklám: Tünde Esküvői Ruhaszalon az Univerzum Üzeltházban - Kattintson a képre!

tunde eskuvoi ruhak

 

336x280