1000x120px NK soros

Bejelentkezés
Frissítve: 2017 Nov 20, 18:56

Hírek külföldről

A migráció növekedése miatt Kievből és Lembergből vezényeltek határőröket az ukrán-magyar határra

Több mint száz határőrt, 30 járművet és szolgálati kutyákat vezényeltek Kijevből és Lembergből (Lviv) Kárpátaljára az államhatár védelmének megerősítésére, mert a térségben az utóbbi időben jelentős mértékben megnőtt az illegális migráció - adta hírül kedden az Ukrinform ukrán hírügynökség.

hatarorseg

Ukrán nacionalisták randalíroztak Beregszászban

A Kárpátalja.ma beszámolója szerint legalább száz tüntető sorakozott fel a Karpatszka Szics, a Szvoboda, valamint a Jobb Szektor ultranacionalista csoportosulások zászlaja mögött november 12-én, Beregszász központjában.

beregszaszFotó:Espán Margaréta/Facebook

Magyarországra készülhettek a vietnami férfiak

Pénteken este a Munkácsi Határőrség a migráció visszaszorító akció részeként bejelentés alapján  célzott ellenőrzést tartott a Nemzeti Rendőrséggel együtt egy beregszászi járásban lévő magánházban.

vietnami

Csalódottan távozott az ukrán oktatási miniszter Brüsszelből

Csalódottan  távozott Brüsszelből az ukrán oktatási miniszter, ugyanis az Európai Parlament néppárti frakciójának külügyi munkacsoportjának ülésén a képviselők egyértelműen felhívták Lilija Hrinevics figyelmét az oktatási törvény kisebbségekre gyakorolt jogszűkítő hatásaira, és hogy az elfogadott intézkedés diszkriminálja az országban élő európai uniós anyaországokkal rendelkező kisebbségeket - közölte az MTI-vel Bocskor Andrea, a Fidesz-KDNP EP-képviselője közleményében kedden.

hrinevics

700x700px NK soros