anigif

Bejelentkezés
Frissítve: 2017 Sep 24, 7:53

Kék hírek

Főként műszaki mentések adtak feladatot a katasztrófavédelemnek

Csapadékvíz eltávolításához, leszakadt faágakhoz, közlekedési balesethez és kigyulladt elektromos berendezéshez is vonultak a tűzoltók csütörtökön Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Nagy mennyiségű csapadék víz gyűlt össze csütörtök reggel Újfehértón, Tokaji utcában, amely négy lakóházat is veszélyeztetett. A város önkormányzati tűzoltói motoros szivattyú segítségével szüntették meg a kialakult helyzetet. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

tuzoltoauto
A fotó illusztráció


Több ága is lehasadt egy tizenöt méter magas fenyőfának, amelyek akadályozták a közlekedést csütörtök délelőtt Szamosszegen, a Kölcsey Ferenc utcában, illetve egy épület tetején megrongálta a tetőfedő anyagot. A mátészalkai hivatásos tűzoltók dugólétra és motoros láncfűrész segítségével távolították el a lelógó faágakat és az épület tetején az omlásveszélyt megszüntették. Személyi sérülés nem történt.

Épületnek ütközött egy rakomány nélküli nyergesvontató csütörtök délután a 49-es számú főúton, Csengersima belterületén. A balesetben senki nem sérült meg. A csengeri önkormányzati tűzoltók a szerelvényt áramtalanították, a baleseti vizsgálat idején a helyszínt biztosították.

Kigyulladt egy olajhűtésű szivattyú csütörtökön délután Tiszavasváriban, a Kabay János utca egyik telephelyén. A város önkormányzati, a nyíregyházi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók két habsugárral és két kézi tűzoltó készülékekkel oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A tűz keletkezési okát és körülményeit vizsgálják.


Dóka Imre tű. főhadnagy
megyei szóvivő
SZ-SZ-B. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 • Írta: Bodnárné Varga Éva
 • Kategória: Kék hírek
 • Találatok: 46

Kigyulladt egy társasház villanyóra szekrénye hétfőn reggel Szatmárcsekén

Kigyulladt egy társasház villanyóraszekrénye hétfőn reggel Szatmárcsekén.

villanyszkatasztr1

 

Kigyulladt egy társasház villanyóra szekrénye hétfőn reggel Szatmárcsekén, a Kölcsey utcában. A tüzet az ott lakóknak sikerült eloltaniuk. A fehérgyarmati hivatásos és a szatmárcsekei önkéntes tűzoltók az izzó, parázsló részeket eltávolították, az épületet átvizsgálták és értesítették az áramszolgáltatót. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.


Lehasadt egy nagyméretű fa több ága hétfőn délután Nyíregyházán, a Csillag utcában, ahol a gyalogos közlekedést akadályozták. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétra és motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a forgalmi akadályt.Dóka Imre tű. főhadnagy
megyei szóvivő
 

 • Írta: Bodnárné Varga Éva
 • Kategória: Kék hírek
 • Találatok: 76

Tömegkarambol történt Rohodnál – két ember életveszélyesen megsérült

Három személyautó karambolozott a 41-es főúton, Rohod térségében, a Nyírmada felé vezető útszakaszon.

rohodikarambol

Egy ember a járművébe szorult – őt a műszaki mentést végző baktalórántházai hivatásos tűzoltók szabadították ki feszítővágóval.

A raj áramtalanította is a gépkocsikat. A sérülteket a mentők ápolják. Az első információk szerint ketten életveszélyesen megsérültek, egy ember pedig könnyebb sérülésekkel vészelte át a balesetet. Az érintett útszakaszt a hatóságok lezárták a forgalom előtt.

 Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 

 • Írta: Bodnárné Varga Éva
 • Kategória: Kék hírek
 • Találatok: 199

Illegális bevándorlót fogtak el Fényeslitkén

A magát pakisztáni állampolgárnak valló férfi nem tudta magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni.

migrans

A Kisvárdai Rendőrkapitányság munkatársai 2017. szeptember 15-én 4 óra 25 perc körül Fényeslitkén, a vasútállomás környékén elfogtak egy illegális bevándorlót. A magát pakisztáni állampolgárnak valló férfi magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A rendőrök a külföldi férfit a rendőrkapitányságra előállították, majd a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az ideiglenes biztonsági határzárhoz visszakísérik.

Forrás:police.hu

 
 • Írta: Bodnárné Varga Éva
 • Kategória: Kék hírek
 • Találatok: 137

Cserbenhagyás Vaján

Szabálytalanul kanyarodott le balra egy kereszteződésben 2017. szeptember 12-én 20 óra körül Vaja belterületén egy kerékpárral közlekedő 27 éves helyi férfi.

vaja

 • Írta: police.hu
 • Kategória: Kék hírek
 • Találatok: 249

Lakóház égett Nagykállóban

Felborult egy rakomány nélküli nyerges vontató hétfőn reggel Dombrádnál, a Tiszatelek felé vezető úton. A kisvárdai hivatásos tűzoltók vonultak a műszaki mentéshez, akik a járművet áramtalanították, a baleseti vizsgálat idején a helyszínt biztosították. A jármű elszállításáról a tulajdonos gondoskodik, személyi sérülés nem történt.

katasztrofa0905

Lakóházzal egybeépített garázs és a benne lévő személygépkocsi és berendezési tárgyak égtek teljes terjedelmében hétfőn délután Nagykállóban, az Arany János utcában, a tűz a lakóépület egy részére is átterjedt.  A helyi önkéntes tűzoltók egy embert az épületből kimenekítettek, aki enyhe füstmérgezést szenvedett. A nagykállói önkéntes és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók öt vízsugárral oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt. A tűz keletkezési okát és körülményeit vizsgálják.

Kigyulladt egy személygépkocsi motortere hétfőn délután Nyíregyházán, a Fő utcában. A tulajdonosnak sikerült egy kézi tűzoltókészülékkel a lángokat megfékeznie. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították és az izzó, parázsló részeket eltávolították. Személyi sérülés nem történt.

Nagy mennyiségű esővíz eltávolításához kérték a mátészalkai hivatásos tűzoltók segítségét hétfőn, a szatmári városban, a Nádor tér egyik társasházának pincéjében, ahol a hetven centiméter magas vízoszlop az elektromos berendezéseket veszélyeztette. A tűzoltók motoros szivattyú segítségével avatkoztak be. Személyi sérülés nem történt.

Régi kéménylyukba esett egy középkorú nő hétfőn délelőtt Rakamazon, a Hunyadi János utca egyik lakóházának padlásán, ahonnan már nem tudott kijönni. A helyi önkéntes és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók  kéziszerszámokkal kiszélesítették a járatot és mentőkötél segítségével  emelték ki a balesetben könnyebb sérüléseket szenvedett asszonyt.

Úttestre borult egy villanyoszlop hétfőn este Nyíregyházán, a Derkovits és a Bottyán János utcák kereszteződésében. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt az áramszolgáltató munkatársainak a kiérkezéséig. Személyi sérülés nem történt.

Dóka Imre tű. főhadnagy
megyei szóvivő

 

 • Írta: Bodnárné Varga Éva
 • Kategória: Kék hírek
 • Találatok: 181