Logo

Tejbegríz gombóc

tejbegrizesgomboc

 

Hozzávalók:
    3 dl tej
    csipet só
    60 gramm búzadara
    4-5 ek cukor
    2 ek olaj
    4-5 ek zsemlemorzsa

 

 

 

Elkészítés:

A tejet a csipet sóval elkezdjük melegíteni. Kb félidőben hozzáadjuk a cukrot, majd fokozatosan a búzadarát és kevergetjük, hogy ne legyen csomós, és az egészet felforraljuk. Ha kész, félretesszük hűlni.
Az olajat egy serpenyőben hevíteni kezdjük, rászórjuk a zsemlemorzsát és világosra pirítjuk. Vigyázzunk, az elején nagyon nem akar pirulni, aztán hirtelen elkezd és könnyen leéghet.
A kihűlt és kemény tejbegrízből vizes kézzel gombócokat gyúrunk, a pirított morzsában meghempergetjük. Lekvárral, tejföllel, fahéjas cukorral elfogyasztjuk. A gyerekek (is) imádni fogják!
Tipp: A legfontosabb az egész receptben az, hogy a tejbegríz legyen nagyon-nagyon-nagyon sűrű!

©2016 Három Határ Hírei. Minden jog fenntartva.