Mandulás sárgabarack torta
- Írta: Bodnár Zsolt
- Közzétéve Olvasóink küldték
Hozzávalók:
145g vaj
72g cukor
6g mandulaliszt
¼ tk só
vanília
1 tojás
260g liszt
A vajat a cukorral, sóval habosra keverem, és hozzáadom a tojást, a vanília kikapart belsejét. Ha szépen kifehéredett a krém, hozzáadjuk a liszteket és minél kevesebb mozdulattal, gyorsan összegyúrjuk. Hűtőben pihentetjük 1-2 órát.
Ez a tésztamennyiség 2 tortára elegendő, én a másikat mélyhűtőbe raktam, ami 2-3 hónapig felhasználható, de hűtőben is eláll 2-3 napot.
A tésztát egy 22 centis formába nyújtjuk, és 175C-on elősütjük, kb 15 percig.
További hozzávalók:
120ml tejföl
120ml tejszín
2 tojás
4 ek méz, vagy agave szirup
60g mandulaliszt (Őrölt hámozott mandula)
pár szem sárgabarack, ha nincs 1 doboz sárgabarack befőtt
A krémhez a a tejfölt, a tejszínt a mézzel és a tojással alaposan elkeverjük, és hozzáadjuk a mandulalisztet . Az elősütött tésztára öntjük, és a barackokat rárakjuk.
170C.on kb 45 percet sütjük, amíg a közepén is megszilárdul a krém.
Hidegen a legfinomabb!
forrás: kajapiazongora.blog.hu