Logo

Mandulás sárgabarack torta

Hozzávalók:

baracktorta145g vaj

72g cukor

6g mandulaliszt

¼ tk só

vanília

1 tojás

260g liszt

A vajat a cukorral, sóval habosra keverem, és hozzáadom a tojást, a vanília kikapart belsejét. Ha szépen kifehéredett a krém, hozzáadjuk a liszteket és minél kevesebb mozdulattal, gyorsan összegyúrjuk. Hűtőben pihentetjük 1-2 órát.

Ez a tésztamennyiség 2 tortára elegendő, én a másikat mélyhűtőbe raktam, ami 2-3 hónapig felhasználható, de hűtőben is eláll 2-3 napot.

A tésztát egy 22 centis formába nyújtjuk, és 175C-on elősütjük, kb 15 percig.

További hozzávalók:

120ml tejföl

120ml tejszín

2 tojás

4 ek méz, vagy agave szirup

60g mandulaliszt (Őrölt hámozott mandula)

pár szem sárgabarack, ha nincs 1 doboz sárgabarack befőtt

A krémhez a a tejfölt, a tejszínt a mézzel és a tojással alaposan elkeverjük, és hozzáadjuk a mandulalisztet . Az elősütött tésztára öntjük, és a barackokat rárakjuk.

170C.on kb 45 percet sütjük, amíg a közepén is megszilárdul a krém.

Hidegen a legfinomabb!

forrás: kajapiazongora.blog.hu

©2016 Három Határ Hírei. Minden jog fenntartva.