Logo

Burgonyaperec

burgonyaperec

Hozzávalók:
    2 kg burgonya

    1 evőkanál só
    6 tojás
    5 dkg élesztő
    kevés tej az élesztő felfuttatásához
    liszt, amennyit felvesz

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk és 1 evőkanál sóval megfőzzük, majd leöntjük róla a vizet és átnyomjuk burgonyanyomón. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Ezután hozzáadjuk a tojásokat, a felfuttatott élesztőt és annyi lisztet, hogy a tészta sem túl lágy, sem túl kemény ne legyen. Pereceket formálunk belőle, hagyjuk 15 percig kelni, majd bő olajban kisütjük az első oldalát fedővel letakarva, a másik oldalát pedig fedő nélkül.
Lehet fogyasztani így sósan is, de aki szereti az édeset, illik hozzá a lekvár, mogyorókrém, porcukor, kinek mi a szimpatikus.
Badics Károlyé Ilona receptje.
forrás: mindenegybenblog.hu

©2016 Három Határ Hírei. Minden jog fenntartva.