Logo

Citromtorta sütés nélkül

Citromtorta

Hozzávalók:
Az alaphoz:
10 dkg olvasztott vaj
20-25 dkg (attól függ mennyire akarod vastagra az alapját) zabpelyhes keksz vagy háztartási   keksz darálva

A krémhez:
    30 dkg mascarpone
    10 dkg tejföl
    20 dkg natúr joghurt
    4 dl tejszín
    18 dkg porcukor
    2 citrom reszelt héja
    2 citrom leve
    20 g zselatin
Elkészítése:
A vajat összemorzsáljuk a darált keksszel és a tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen. Hűtőbe tesszük. Felverjük a tejszínt a porcukor felével, majd habosra verjük a mascarponét, a tejfölt, a natúr joghurtot a maradék porcukorral, citromhéjjal és összeforgatjuk a felvert tejszínnel. A citromlében feloldjuk a zselatint kis lángon, apránként 3-4 evőkanál krémmel elvegyítjük és a többi krémhez habverővel hozzákeverjük. Az alapra öntjük a krémet, elsimítjuk. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, hogy megdermedjen. Ízlés szerint citromkarikákkal, citromfűvel, vagy mentával díszíthetjük.
Sztori: Saját születésnapomra kerestem valamilyen gyorsan elkészíthető tortát, amit a gyerekek és felnőttek is szívesen fogyasztanának. Így esett a választásom erre a remek kis receptre. Egyszerűen nagyon-nagyon finom, mindenki dicsérte, nem lehet vele hibázni!

©2016 Három Határ Hírei. Minden jog fenntartva.